Skip to main content Skip to footer

Ik geef de vrijwilligerspen door aan: Anouk Maassen

Vanaf dit nieuwe kalenderjaar laten we elke maand een andere vrijwilliger (digitaal) aan het woord. We hopen hiermee te kunnen laten zien dat vrijwilligerswerk hartstikke leuk (en belangrijk) is. De vrijwilliger die aan het woord is geweest mag een suggestie doen voor een volgende vrijwilliger We gaan ons best doen om vanuit alle hoeken onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten!  
 
“Ik geef de vrijwilligerspen door aan”, Anouk Maassen

 

Wil je wat over jezelf vertellen? 

Ik ben Anouk, geboren en getogen in Nijmegen. Vijf jaar geleden ben ik voor de liefde naar Appingedam verhuisd. Mijn vriend had al twee kinderen en co-ouderschap dus de enige optie was hier naartoe komen. Inmiddels hebben we een kindje samen en trouwen we op 28 juni. Ik ben directeur-bestuurder van twee stichtingen in Delfzijl: 2BE en Brasserie 1884 (in het hoofdstation van Delfzijl, kom eens een kijkje nemen als je meer wilt weten!). In mijn vrije tijd ben ik graag thuis met mijn gezin, op pad (voor een wijntje meestal) met vriendinnen en af en toe doe ik een poging tot hardlopen. Ik heb nog steeds de ambitie om dit jaar de Zevenheuvelenloop te lopen. Ook ben ik regelmatig in Nijmegen te vinden bij vrienden en familie. 

Wat doe je voor functie? 

Ik zit in het bestuur van DVC. 

Hoe ben je betrokken geraakt bij DVC? 

Via Guda en Zamira ben ik in de activiteitencommissie terecht gekomen. Toen het 100-jarig bestaan verder georganiseerd moest worden, heeft het bestuur mij benaderd of ik dat op me wilde nemen. Dat vond ik super leuk en een eer. Na het 100-jarig bestaan, vroegen mijn huidige medebestuurders me of ik wilde toetreden tot het bestuur. Dat wilde ik! 

Waarom doe je vrijwilligerswerk? 

Ik denk dat voetbal een ontzettend centraal punt is in de maatschappij: iedereen komt hier samen. Om een bijdrage te mogen leveren aan plezier en beweging voor zoveel mensen vind ik mooi. Ik maak me soms best wat zorgen om de ontwikkelingen in de maatschappij: het individualisme groeit en steeds vaker staan mensen tegenover elkaar. Ik geloof dat als we allemaal wat liever voor elkaar zijn, echt naar elkaar luisteren en de handen ineenslaan, we de wereld een beetje mooier kunnen maken samen. Misschien idealistisch gezwam, maar wel iets waar ik voor wil staan. 

Verder ben ik iemand die overal wel wat van vindt en als je iets wil vinden, vind ik dat je je soms ook in de positie moet brengen dat je wat kan doen. Ik denk dat voetbal kan bijdragen aan de (sociaal-emotionele) ontwikkeling van jongeren (en ouderen trouwens) en dan moeten we de juiste dingen (blijven) doen. Daar wil ik aan bijdragen. Verder vind ik vrijwilligerswerk een mooie manier om meer mensen in Appingedam te ontmoeten en zo mijn leven hier verder op te bouwen.
 

Wat is het leuke van vrijwilligerswerk? 

Rondlopen en zien dat dingen werken: voetballende kids, blije ouders, in de middag de senioren en afsluiten met een biertje. Een top zaterdag. Of een activiteit waarbij je ziet dat mensen het naar hun zin hebben. 

Wat zijn verbeterpunten binnen de club? 

Ik denk dat we op sommige posities best wel kwetsbaar zijn. Er zijn mensen die ontzettend veel werk verrichten en als zij wegvallen, hebben we echt een uitdaging. We zouden geholpen zijn met nog meer vrijwilligers die zich ook structureel willen inzetten voor onze vereniging. 
Dat gezegd hebbende ben ik mega dankbaar voor alle mensen die nu al zoveel werk verrichten!

 

Aan wie geef jij de pen door? 

Ik geef de pen door aan Martijn Oostenbrug.

About the author

DVC Appingedam