Skip to main content Skip to footer

DVC Lenteblog 2024

Op het moment van schrijven zitten we aan een spannend einde van het seizoen. DVC1 heeft alles nog volledig in eigen hand om kampioen te worden. De komende weken zijn spannend!
De zon begint (eindelijk) te schijnen en langzaam werken we naar de zomer toe met elkaar. Op naar een paar mooie laatste weken van het voetbalseizoen!

 

Nieuwbouw

De architect heeft in een eerder stadium een ontwerpplan gemaakt van een nieuwe accommodatie met kleedkamers en een kantine op de 1e verdieping (gepresenteerd op de ALV). Een aantal leden uit verschillende commissies is gevraagd naar hun wensen betreft inrichting ed. Voor alle leden was vrijdagavond 5 april een inloopavond georganiseerd. Ook hier konden alle wensen kenbaar gemaakt worden. Er kan al wel gezegd worden dat niet alle wensen gerealiseerd kunnen worden. We hebben regelmatig een vergadering met een projectmanager waarin we steeds een stapje verder komen met de realisatie van de nieuwbouw. En om het plaatje financieel rond te krijgen is er regelmatig overleg met de wethouder en diverse instanties.

Pubquiz

Ook dit jaar heeft de pubquiz weer plaatsgevonden. Maar liefst veertien teams streden om de prijs en de eer binnen DVC. Onder de bezielende leiding van Martin. Het was een avond vol gezelligheid, muziek, drankjes en goede vragen. Tot volgend jaar!

Kantine

Een aantal mensen van de kantinecommissie zijn in de afgelopen winter gestopt met hun werkzaamheden. Na ruim twee jaar trekken en duwen om de bezetting rond te krijgen was de puf er grotendeels uit. We willen Yannick, Inge, Jelmer en Tara hartelijk bedanken voor hun tomeloze inzet voor de commissie.
Gelukkig heeft Saskia van Delden zich bereid verklaard de taak over te nemen om de bezetting rond te krijgen. Dit heeft ze iets anders georganiseerd dan de zojuist genoemde mensen. Voor sommigen is dit even wennen. Gelukkig hebben zich drie teams gemeld die iedere zaterdag de bezetting op zich nemen van 16.15 uur tot 19.00 uur. Teamcaptains zijn Peter Ploegh, Stephan/David Ploegh en Maik Pastoor. Zij wijzen binnen hun team mensen aan voor de bezetting en dit loopt erg goed en tot volle tevredenheid.
Binnenkort ontvangen alle leden persoonlijk een brief in hun mailbox met daarin de nieuwe wijze van organiseren van de kantinebezetting, zodat iedereen daarvan op de hoogte is.

Financiën

De financiële commissie is dit jaar volledig digitaal gegaan. Alle facturen (inkomende en uitgaande) worden opgeslagen in Teams. Iedereen in de commissie kan hier ook bij. Dit scheelt veel printwerk en volle ordners aan het einde van het seizoen.
Als de eerste helft van het seizoen erop zit maakt de penningmeester altijd een prognose van het jaarresultaat. Deze wordt dan besproken in het bestuur. De prognose komt iets beter uit dan de begroting.

Onderhoud

Het voorjaar is weer van start gegaan, dit houdt in dat het gras weer groeit, maar ook het onkruid niet achterblijft. De oc-mannen zijn weer druk met het gras maaien en onkruid wieden. Tijdens een BALV wordt gestemd over de aanschaf van ledverlichting om het hoofdveld. Na het DJT krijgen de natuurvelden weer groot onderhoud. De kunstgrasvelden hebben dit begin april al gehad.

Materialen

Zonder materialen kan er niet gevoetbald worden. De materiaalcommissie is ook weer druk in de weer met kleding en wedstrijd- en trainingsmaterialen. Afgelopen zomer is nieuwe presentatiekleding uitgereikt aan de A/B-selectie en er zijn een aantal teams in nieuwe kleding gestoken. Binnenkort zullen na het Damster Jeugdtoernooi de tassen van alle teams weer worden ingenomen zodat gestart kan worden met een inventarisatie van wat er nog is en wat erbij besteld moet worden.

Vrijwilligersavond

Op 26 april was de geslaagde vrijwilligersavond. Met ongeveer 80 personen werd er genoten van een heerlijk buffet bij onze sponsor de Basiliek en daarna kon men hun fiches verspelen (of extra winnen natuurlijk) bij een aantal casino onderdelen. Of overal helemaal eerlijk is gespeeld durven we niet te zeggen maar we weten wel dat onderstaande personen in de prijzen zijn gevallen! (foto winnaars)
Door middel van de vrijwilligersavond bedankt het bestuur jaarlijks alle vrijwilligers. Want zoals wel vaker gezegd; zonder vrijwilligers geen vereniging. Ben jij nog geen vrijwilliger en lijkt het je wel leuk om iets te doen? Spreek dan iemand van het bestuur (of een commissie) aan of stuur een berichtje naar vrijwilligers@dvcappingedam.nl Dan vinden we vast en zeker een passende functie!

Vacatures

 Zoals hierboven ook genoemd draait ook onze vereniging op vrijwilligers. We kunnen hier dus nooit genoeg van hebben 😉 
Op de website is de pagina van de vacatures weer bijgewerkt (bijv. kantinevrijwilliger scheidsrechters, lid activiteitencommissie, lid wedstrdijdzaken etc). Staat hier niets tussen wat bij je past maar wil je wel dat doen, laat het weten aan één van het bestuur, de vrijwilligerscommissie of stuur een berichtje naar bovengenoemd mailadres.

Kampioenschap

Zoals de meesten wel mee hebben gekregen staat ons eerste elftal al een geruime tijd bovenaan in de 4e klasse E! Ze kunnen dus kampioen worden en promoveren naar de 3e klasse. 
Op zaterdag 11 mei kan het gebeuren, in en tegen directe concurrent Middelstum. Er moet gewonnen worden om het kampioenschap binnen te slepen. Bij een gelijkspel zal het een week later nog kunnen gebeuren. Bij verlies zal Middelstum de koppositie overnemen. Het worden dus enorm spannende weken! 
Iedereen krijgt de gelegenheid om met de bus mee te gaan naar Middelstum. Hou hiervoor de socials en website in de gaten!


We wensen jullie een mooie meivakantie!

Het bestuur

About the author

DVC Appingedam