Skip to main content Skip to footer

DVC Appingedam heeft de technische staf voor komend seizoen rond!

Na de aankondiging van het vertrek van Duurt Dijkman, diens assistent Daan de Groot en het vertrek van de trainer van het tweede, Bert van der Meer, was het een drukke periode voor de VTZ van DVC Appingedam.

Wij zijn dan ook trots om te kunnen delen dat alle openstaande vacatures voor de eerste en tweede selectie inmiddels ingevuld zijn.

Jarno Medema wordt met ingang van aankomend seizoen de assistent van Eddy Tuik bij het eerste elftal. De naam Medema is alom bekend in de regio en als Jarno hetzelfde carrièrepad volgt als zijn vader, Jan Medema, dan kunnen we nog vele jaren van hem genieten als trainer. Nadat Jarno al meerdere jaren succesvol trainer is bij diverse jeugdelftallen van DVC is het tijd voor de volgende stap. Jarno is inmiddels in bezit van het diploma trainer UEFA C en staat te popelen om deze materie in de praktijk toe te passen als assistent van de ervaren hoofdtrainer Eddy Tuik.

Jarno: “Eddy lijkt mij een goede leermeester voor mijn vervolgcarrière als trainer. Ik ken Eddy nog als speler van VV Appingedam, toen was ik nog een kleine jongen. Later heb ik als speler van Poolster kennis gemaakt met Eddy als trainer van VV Holwierde. Ik vond Eddy altijd rust uitstralen langs de kant en duidelijk coachen, de spelers wisten precies wat de opdracht was en die voerden ze ook uit. Ik kan mij goed vinden in deze manier van coachen en hoop veel van Eddy te kunnen leren. Ik kijk ernaar uit om met Eddy te sparren over voetbal en alles wat daarbij komt kijken, ik heb onwijs veel zin in komend seizoen”.
Naast deze functie zal Jarno ook nog trainer blijven bij de JO15-1.

Ook voor de tweede selectie is er inmiddels een trainer gevonden in de persoon van Chris Winkel. Chris wordt de opvolger van Bert van der Meer en brengt een schat aan ervaring met zich mee. Na jarenlange actieve voetbal ervaring in de hoogtijdagen van VV Appingedam heeft Chris destijds ook de D-pupillen en de junioren van de B-ers getraind op hoofdklasse niveau. Daarnaast is Chris assistent geweest van Bob Mulder bij WEO uit Woldendorp.

Nu zijn eigen jongens in de senioren voetballen van ASVB heeft hij weer tijd over om zijn kennis en ervaring te delen met de tweede selectie van DVC Appingedam.

Chris: “Na een aantal jaren van afwezigheid bij DVC ben ik sinds dit jaar weer actief betrokken bij de club. Ik ben onderdeel van de sponsorcommissie en dat doe ik met veel plezier maar mijn hart ligt toch op het veld. Ik denk dat hier ook mijn krachten liggen.

Na het lezen van de vacature voor trainer van het tweede elftal heb ik ook geen moment getwijfeld om te solliciteren. Ik denk dat ik met mijn voetbalkennis uit het verleden/heden een mooie bijdrage kan leveren aan DVC en de ontwikkeling van deze jonge spelersgroep.

Ik kijk uit naar de samenwerking met de andere trainers en hoop op een mooi en succesvol seizoen 2024/2025!”

Wij zijn ervan overtuigd dat Jarno en Chris met hun ervaring en voetbalverleden de juiste keuze zijn voor de ontwikkeling van onze jongens. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking en wensen Jarno en Chris alvast veel plezier en succes voor het komende seizoen.

About the author

DVC Appingedam