Skip to main content Skip to footer

11 mei "Sportieve Zaterdag" actiedag met hulp van onze mascotte Pelle

Iedereen die wel eens een sportwedstrijd bezoekt ziet met regelmaat het fanatisme op en naast het veld er vanaf spatten. Soms gaat het zover dat het ten koste gaat van het spelplezier. Daarom organiseert DVC Appingedam op zaterdag 11 mei Sportieve Zaterdag. Het is een dag waarop we het spel helemaal willen teruggeven aan de kinderen. Dit betekent dat ze met plezier en trots hun eigen beslissingen nemen, zonder negatieve bemoeienis van de kant! Daarom vragen we aan de leiders en supporters van alle aanwezige teams, om de kinderen uitsluitend positief te coachen en aan te moedigen!

Na een succesvolle eerste editie eerder dit jaar bij Blauw Wit ‘  34 hebben een twaalftal  amateurclubs zich bij dit initiatief aangesloten, wat het belang van de Sportieve Zaterdag nog eens onderstreept! De deelnemende clubs zijn DVC Appingedam, FC Assen, Be Quick 1887, FC Burgum, Drachtster Boys, FVC, vv Gorecht, GVAV-Rapiditas, sv De Heracliden, Velocitas, vv Winsum en vv Zuidhorn. Daarnaast wordt de Sportieve Zaterdag actief gesteund door FC Groningen, SC Cambuur, en de KNVB.

Jonge voetballers (tot en met de “Onder 12” teams) beleven het voetbal anders dan volwassenen. Volwassenen hebben een andere kijk op het spelletje, terwijl jonge voetballers vaak acties willen maken en niets liever doen dan ballen afpakken en scoren. Ze ontvangen ook graag complimenten, spelen graag met vriendjes en vriendinnetjes en proberen te winnen.

De ontwikkeling van het kind staat altijd voorop. Daarom is het creëren van een plezierige voetbalomgeving cruciaal voor DVC Appingedam. Plezier , aandacht , ontwikkelen en presteren, respect hebben voor elkaar, én onze gasten zijn daarbij onlosmakelijk aan een plezierige voetbalomgeving verbonden.

De Sportieve Zaterdag is voor DVC Appingedam één van de manieren om de KNVB-doelstellingen rondom pupillenvoetbal uit te dragen. Voorbeelden van KNVB-doelstellingen bij spelers onder 8 & 9 jaar zijn het “doelgericht handelen met de bal”, bij spelers onder 10 & onder 11 jaar “doelgericht samenspelen” en bij onder 12 & 13 jaar “spelen vanuit een basistaak”. 

Namens de Jeugdcommissie DVC Appingedam

About the author

DVC Appingedam