We stellen aan u voor, ons nieuwe bestuurslid: Charlotte Hidding

Charlotte, na de algemene ledenvergadering heb jij je beschikbaar gesteld als nieuw bestuurslid. We hadden het er al een keer eerder over gehad maar toen heb je het aanbod afgewezen. Super fijn dat je nu toch ja hebt gezegd. We hopen dat je a.s. maandag ‘officieel’ tot het bestuur mag treden…
Veel leden kennen jou misschien (nog) niet… Een mooi moment om jezelf voor te stellen 😊

Hoe ben je bij onze club terecht gekomen?

Ik voetbal al van kleins af aan bij V.V. Wagenborgerboys. In de jeugd tussen de jongens en op mijn veertiende ook bij de dames. Helaas hadden we aan het begin van seizoen 2015/2016 niet genoeg dames meer om een elftal te behouden. Op dat moment ben ik op zoek gegaan naar een andere club om in een dameselftal te spelen. Vanuit het damesvoetbal kende ik al een aantal clubs, en bij de Pelikanen voelde het meteen goed. Ik heb een keer meegetraind en toen snel besloten om mij aan te sluiten bij V.V. de Pelikanen, nu DVC Vrouwen 1. Daarnaast voetbal ik ook nog steeds 7x7 bij V.V. Wagenborgerboys.

Kun je wat vertellen over je jezelf en je eigen ‘voetbalverleden’?

In het vorige stukje heb ik hier al aardig wat over verteld. Ik ben dus op mijn zesde begonnen met voetballen in de F’jes bij Wagenborgerboys. Al vanaf het begin af aan speel ik in de verdediging. Op mijn veertiende werd er een damesteam opgericht in Wagenborgen. Op dat moment speelde ik in de C’ers bij de jongens. Samen met twee vriendinnen zijn we toen in twee teams gaan spelen, ’s ochtends bij de jongens en ’s middags bij de dames. In 2015 ben ik bij v.v. de Pelikanen gaan voetballen. In het begin was het nog even zoeken naar een positie voor mij. Dit resulteerde erin dat ik in mijn eerste wedstrijd voor de Pelikanen in de spits terechtkwam. Een hele omschakeling voor mij, aangezien ik daarvoor altijd als laatste man heb gespeeld. Gelukkig zagen Hein Dalman en Eric Smidt dat in de spits niet echt de ideale positie voor mij was. Vrij snel daarna kwam ik achterin terecht, en daar voetbal ik nu nog steeds als laatste man (vrouw).

Wat is je beweegreden om toe te treden tot het bestuur?

Ten eerste vind ik het belangrijk dat mensen zich inzetten voor de voetbalclub. De vrijwilligers die actief zijn in de verschillende commissies zijn daarbij erg belangrijk. Om van waarde te kunnen zijn voor de voetbalclub heb ik besloten om mij beschikbaar te stellen als nieuw bestuurslid.

Zoals in de introductie aangegeven staat heb ik het aanbod om mij beschikbaar te stellen als nieuw bestuurslid eerst afgewezen. Ik ben sinds augustus begonnen aan een nieuwe baan en daarnaast zit ik ook in het bestuur van Vereniging Dorpsbelangen Wagenborgen. Het leek mij erg leerzaam en ik was ook zeker gemotiveerd om aan de slag te gaan in het bestuur, alleen was ik bang dat ik niet genoeg tijd zou hebben voor het bestuur van DVC, vandaar dat ik het eerst heb afgewezen. Tijdens de ALV presenteerde het bestuur een filmpje waarin aangegeven werd dat mensen binnen een vereniging vaak niet als vrijwilliger aan de slag gaan omdat ze te weinig tijd hebben. Dit was ook mijn verklaring. Op dat moment heb ik mij bedacht en mij toch beschikbaar gesteld als nieuw bestuurslid. Wanneer iets je energie geeft en je het interessant vindt, moet je er gewoon tijd voor vrijmaken. Ik hoop dan ook dat ik mijn kennis en vaardigheden kan inzetten binnen de club.

 
Wat vind je belangrijk binnen een (voetbal)vereniging?
Binnen een voetbalvereniging vind ik het belangrijk dat er een goede sfeer hangt. Ik woon zelf in een dorp en ik waardeer de hechte sfeer die ik ervaar in het dorp waar ik woon. Deze hechte sfeer ervaar ik ook bij DVC, iedereen is open en vriendelijk naar elkaar. Vanaf het begin af aan voelde ik mij hier welkom. Daarnaast vind ik inzet en teamgevoel belangrijk. Dat leden zich inzetten op training en in de wedstrijd, maar ook daarbuiten. Dat de leden eens een kantinedienst draaien. Als laatste vind ik gezelligheid ook belangrijk. Dat er eens een feestje wordt gegeven, en dat hier ook voldoende leden op af komen. Deze punten samen zorgen denk ik voor een goede sfeer binnen een vereniging.

Zijn er verder nog dingen die je kwijt wilt?
Ik wil graag nog even kwijt dat ik het erg leuk vind dat de vereniging meer aandacht besteedt aan het vrouwenvoetbal! Er zijn, in vergelijking met vroeger, veel meer meiden aan het voetballen. Ik vind het mooi om te zien dat de club hier meer aandacht aan besteedt.

We wensen je veel plezier en succes met je bestuursfunctie bij onze club!

Dank je wel!