Voorgesteld: nieuw kandidaat-bestuurslid Yannick Maass

Verheugd kunnen wij jullie melden dat we een nieuw kandidaat bestuurslid hebben! 

Hoewel Yannick pas bij de ALV ‘officieel’ bestuurslid mag en kan worden, doen we wel alvast een voorstel rondje. Voor sommige leden ben je misschien nog wel een onbekende Yannick… dus vertel! 

 

Hoe ben je bij onze club terecht gekomen? 

Het is inmiddels alweer 6 jaar geleden dat mijn zwager Karst aan mij vroeg of ik niet een keer zin had om bij Peli 5 mee te trainen. Ik woonde toen in Leeuwarden en stond op het punt om stage in de buurt van Utrecht te lopen. Het waanzinnige niveau maar vooral de gezelligheid bevielen mij zo goed dat ik bijna ieder weekend 400km samen met vriendin Inge van Utrecht naar Appingedam reed om bij Peli 5 mee te kunnen voetballen. Inmiddels wonen wij al 5 jaar in Appingedam en maken beide met veel plezier en trots onderdeel uit van DVC.

 

Kun je wat vertellen over je jezelf en je eigen ‘voetbalverleden’?

Trier, de oudste stad van Duitsland en geboorteplaats van Karl Marx, is waar ik opgegroeid ben en 18 jaar lang gewoond heb. Ik had het privilege om naar een internationale school te gaan. Vandaar ook de keuze om in het buitenland te studeren. Ik wou vroeger graag kok worden dus ik besloot  10 jaar geleden om naar de hotelschool in Leeuwarden te gaan. In Leeuwarden heb ik mijn vriendin Inge leren kennen en, mede door familie en voetbal, hebben wij samen besloten om ons gezamenlijke leven in Appingedam op te bouwen. 

Voetbal begeleid mij al mijn hele leven. Al op 5 jarige leeftijd stond ik samen met mijn vader in het (toen nog) rijk gevulde voetbalstadion van 1. FC Kaiserslautern om de roten Teufel toe te juichen. Helaas is van deze mooie club met veel geschiedenis weinig over.

Bij de kabouters van SV Sirzenich is mijn voetbal avontuur begonnen. Hier heb ik tot mijn vertrek naar Nederland met veel plezier en regelmatig sucess gevoetbald. Helaas hebben de recente overstromingen in de regio ervoor gezord dat het voetbalveld op een modderbad lijkt.

 

Wat is je beweegreden om toe te treden tot het bestuur?

Ik vind het belangrijk om iets terug te kunnen geven aan hetgeen wat mij veel heeft gebracht. De vraag vanuit het bestuur of ik interesse had om toe te treden was daarom ook niet moeilijk om te beantwoorden. Ik ben dankbaar dat ik benaderd ben en voel me geëerd om  onderdeel van het bestuur uit te mogen maken. 

 

Wat vind je belangrijk binnen een (voetbal)vereniging?

Als import Damster vond ik het vooral belangrijk om aansluiting te vinden en sociale contacten op te bouwen. Vooral de gezelligheid in de kleedkamer en de kantine  hebben er voor mij voor gezorgd dat ik mij snel thuis voelde binnen de vereniging. 
Buiten dat om vind ik het vooral belangrijk dat er respect en waardering voor elkaar is.  Zonder wederzijdse erkenning is het in mijn ogen niet mogelijk om een leuke vereniging in stand te houden.

 

Zijn er verder nog dingen die je kwijt wilt?

Ik kijk uit naar een seizoen met hopelijk weinig beperkingen en wens jullie allemaal een fijne, gezonde en veilige zomervakantie!


We wensen je veel plezier en succes met je bestuursfunctie bij onze club!