Voetbal met een plan!

In april van het vorige seizoen is er door de commissie VTZ een avond georganiseerd om met een grote groep betrokkenen te spreken over wat de belangrijke punten zijn binnen het voetbal van DVC.

De punten die we terug willen zien in gedrag van onze leden, het voetbalspel en de prestaties. De avond had als doel om het voetbal DNA te vinden van onze, relatief nieuwe, vereniging DVC. Hiermee wil de VTZ geen dikke voetbaltechnische beleidsstukken maken, maar praktische kaders en (spel)regels om uiteindelijk onze club een stap verder te brengen op voetbalgebied. Dit onder andere te gebruiken voor begeleiding van trainers en leiders, duidelijkheid te geven richting spelers en ouders en handvatten voor het bestuur om de lange termijn zaken op af te stemmen.

Op die bewuste avond is er veel “geoogst”. Op basis van alle input is de VTZ aan de slag gegaan om  de belangrijkste thema’s eruit te halen. Inmiddels vastgesteld door het bestuur zijn dit de volgende vier:

 

  • Plezier: is het fundament. Zonder plezier geen vereniging.
  • Aandacht: voor elkaar en aandacht voor de voetbalsport.
  • Ontwikkeling: groeien als individu, team en vereniging.
  • Prestatie: het maximale halen uit jezelf en het team.

 

Deze vier thema’s gaan gebruikt worden op verschillende momenten. Bijvoorbeeld in gesprekken met trainers en leiders. Dit onder het motto: “Heb jij al 4x raak?” Is er voldoende plezier in het team? is er aandacht voor elkaar? Hoe is de ontwikkeling? Of welke prestatie jagen jullie na? Een meetlat die we ook als leden naar elkaar kunnen gebruiken.

In de komende weken gaat de VTZ de vier thema’s verder uitwerken samen met een aantal trainers van de selectieteams en beide HJO’s  (hoofd jeugdopleiding). De eerste uitingen van 4x Raak zullen vanaf de komende weken prominent te zien op ons sportpark. Leden en gasten krijgen hierdoor direct te zien waar wij voor staan en gaan, 4x Raak!

 

Commissie VTZ