Vanaf 1 september gaat DVC op weg naar een rookvrij sportpark!

Een voetbalvereniging is een belangrijke plek waar kinderen en volwassenen elkaar ontmoeten, elkaar aanmoedigen en van elkaar leren. En goed voorbeeld, doet goed volgen. De KNVB is sinds 2017 partner van de beweging ‘Rookvrije Generatie’. Het goede voorbeeld, binnen en buiten de lijnen, is daarbij van groot belang. Want zien roken, doet roken. DVC Appingedam committeert zich aan dit
motto.

 

DVC in de toekomst rookvrij

Op de laatste ledenvergadering bespraken we een rookvrije voetbalvereniging. Het bestuur heeft de wens geuit om het roken op ons sportpark te gaan beperken. Het bestuur wil u daarom het volgende mededelen:

 

VANAF 1 SEPTEMBER 2019 IS ROKEN ALLEEN TOEGESTAAN IN DE ROOKZONES OP HET SPORTPARK

 

Roken op het terras en rondom de velden op het sportpark is niet meer toegestaan.

Nu we stappen zetten richting een rookvrije sportvereniging, betekent dit dat er binnen de hekken van onze accommodatie alleen gerookt mag worden in de ingerichte rookzones. De asbakken in en om de kantine zullen verdwijnen en op het sportpark komen duidelijke verwijzingen van ons rookbeleid en de locaties van de rookzones. De rookzones bevinden zich voor de ingang van de oude kantine van VV Appingedam en achter de huidige kantine (zie kaart hieronder).

Waarom een rookvrij sportpark?

• Je geeft kinderen en jongeren het goede voorbeeld.
• Je maakt roken minder normaal en aantrekkelijk.
• Je werkt mee aan een gezonde en veilige sportomgeving.
• Je zet je vereniging positief op de kaart.
• Houd het terras en de ingang vrij van zwervende peuken.