Update: Concept-indeling jeugdteams DVC Appingedam seizoen 2020/21

Bijgaand presenteren wij de concept-indeling voor de jeugdafdeling van DVC Appingedam voor het seizoen 2020/2021. Doordat tussen nu en de start van de bekercompetitie op 29 augustus altijd nog zaken gebeuren op het gebied van nieuwe en vertrekkende spelers zal de indeling begin september definitief worden gemaakt.

Klik op de link om de indeling te downloaden.
(bijgewerkte versie van 6-juli).


Puzzel

We hadden gehoopt de indelingen eerder te kunnen publiceren, maar de indelingen bleken dit jaar voor bijna alle categorieën een flinke puzzel. Vaak te weinig spelers om een extra team te kunnen met het gevaar dun bezette teams te krijgen, maar ook weer teveel spelers met het gevaar soms erg grote teams te krijgen. Uiteindelijk is vaak toch gekozen voor soms grote teams dan het ideaalplaatje (2 of 3 wisselspelers per team).

Uitgangspunt van de indelingen is dat ieder op zijn of haar eigen niveau kan voetballen. Bij de selectieteams (1e klasse of hoger) is vooral geselecteerd op voetbalkwaliteit. Bij de recreatieve teams is geselecteerd op een mix van voetbalkwaliteit en sociale aspecten. Twijfelgevallen blijven er alleen altijd, waarbij we soms ook keuzes hebben moeten maken. We hopen dat iedereen daar begrip en respect voor kan opbrengen.

Ondanks dat we hebben geprobeerd om zo zorgvuldig mogelijk de indelingen op te stellen kan het zijn dat een speler niet op de lijst is terecht gekomen. Mocht iemand niet op de lijst staan laat het ons weten, zodat wij de indeling kunnen aanpassen. Dit geldt ook voor spelers die nog niet als lid zijn aangemerkt, maar wel volgend seizoen willen voetballen.

Selectieteams Jo15 en Jo17

De indelingen voor Jo17-1 en Jo17-2 en Jo15-1 en Jo15-2 zijn nog niet bepaald. Deze groepen zullen als gezamenlijk trainingsteam starten. Deze trainingen zullen gebruikt worden om de definitieve selecties te bepalen. Dit omdat door de Corona-crisis het lastig is geweest om gedegen selectietrainingen en -wedstrijden te organiseren en te spelen.

Vervolgproces 

De meeste teams hebben wij al kunnen voorzien van trainers. Daarnaast zijn ook al enkele leiders bekend. De periode tot de start van de trainingen (maandag 17 augustus) zal gebruikt worden om de begeleiding van de teams verder in te vullen. Mocht u leider of trainer willen worden bij een team waar deze nog vacant is dan horen wij dat graag!

Vragen en/of opmerkingen n.a.v. de concept-indelingen

Jeugdleden of ouders/verzorgers die vragen of opmerkingen hebben ten aanzien van de  concept-indeling kunnen deze kenbaar maken door enkel en alleen een email te sturen naar de jeugdsecretaris Derick Kluter (derickkluter@gmail.com). Persoonlijke benaderen van commissieleden, coördinatoren en/of HJO is niet de bedoeling.

De vragen en opmerkingen zullen dan behandeld en beantwoord worden door de jeugdcommissie.