Nieuws vanuit de vrijwilligerscommissie

Inmiddels zijn we alweer anderhalf maand lekker aan het voetballen en de competitie is ook weer begonnen. De nieuwe fase voor de jeugd is zelfs al ingegaan. Ook zijn de commissies natuurlijk volop bezig.

Vanuit de vrijwilligers commissie willen we dan ook graag aan jullie laten weten wat wij tot op heden o.a. hebben gedaan.

  • Om meer vrijwilligers te krijgen en ouders te betrekken bij het sporten van hun kinderen hebben wij het aanmeldingsformulier aangepast. Bij het aanmelden wordt er gevraagd of je vrijwilligerswerk wilt gaan doen. Als men hier een ja invult wordt men door één van de commissieleden gebeld om te overleggen wat je leuk vindt en waar we mensen nodig hebben. Hierdoor zijn er al een aantal nieuwe vrijwilligers bijgekomen; hier zijn wij natuurlijk erg blij mee!

  • Onder de bestaande vrijwilligers is een enquête uitgegaan. Hier hebben wij tot nu toe 45 reacties op mogen ontvangen. We zijn nu bezig met het benaderen van de personen waarvan we feedback hebben gekregen om erachter te komen waar onze kansen liggen. Mocht je de enquête nog niet ingevuld hebben als vrijwilliger, dat kan nog steeds, als het goed is, staat het verzoek nog wel in de groepsapps.

  • We zijn in contact met de organisatie van Vrijwilligerswerk Eemsdelta om te kijken wat zij voor ons kunnen betekenen.

  • We zijn bezig met het voorbereiden van een brainstorm avond voor onze vrijwilligers (met uiteraard ook een leuk onderdeel/afsluiting). Deze zal plaatsvinden op vrijdag 27 januari 2023 in de kantine. Hierover zullen we jullie later verder informeren maar zet deze datum dus alvast in je agenda! Laat je stem horen om er samen voor te zorgen dat we de juiste dingen doen.

Dat waren de concrete acties die we uitgezet hebben. Uiteraard zijn we ook bezig om te kijken hoe we het beste nieuwe vrijwilligers kunnen werven. Dat vraagt de nodige (persoonlijke) aandacht.

Op dit moment zijn we nog op zoek naar vrijwilligers voor o.a.:
- Scheidsrechters
- Kantinevrijwilligers
- Omroeper bij thuiswedstrijden eerste selectie
- Bestuurslid VTZ
- Coördinator jeugdteams JO7-JO9

Mocht je bij het lezen van deze vacatures nou denken; dat lijkt me wel wat! Of, daar wil ik wel meer over weten! Stuur dan een mailtje naar: vrijwilligers@dvcappingedam.nl.

Ook als je andere ideeën/wensen hebt of je wilt eens met ons van gedachten wisselen over vrijwilligerswerk in het algemeen, trek ons dan ook even aan het jasje! We kunnen niet alles in 1x oplossen maar doen wel ons best. Wij zijn tenslotte ook maar vrijwilligers 😉

Groetjes van de commissie,
Ineke, Meliana en Irene