Nieuwe wedstrijdvormen pupillenvoetbal

Vanaf komend seizoen start fase 2 van de invoering van de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. De onder 10 pupillen spelen vanaf dan ook in een 6 tegen 6 wedstrijdvorm. De onder 11 en onder 12 pupillen spelen vanaf dit seizoen hun wedstrijden in een 8 tegen 8 wedstrijdvorm op een aangepast half veld.

 

Door op kleinere velden en in kleinere teams te spelen komen kinderen vaker aan de bal en gaan ze meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Het spelen op een kleiner veld sluit bovendien beter aan op de belevingswereld van deze kinderen. Dit alles draagt bij aan het uiteindelijke doel: het vergroten van het spelplezier en de ontwikkeling van deze pupillen. 

 

Jo11 en Jo12

Voor de Jo11 en 12 zijn de veranderingen komend seizoen groot. Waar voorheen 7x7 gespeeld werd, wordt dit komend seizoen 8x8. Daarnaast is wordt het wedstrijdveld smaller gemaakt.

Een andere grote wijziging is dat de ingooit verdwijnt en is vervangen door een indribbel. Ook mag de keeper geen terugspeelbal meer in de handen pakken en wordt de speeltijd 2x 30 minuten met een time-out halverwege elke helft.

 

De volledige uitleg en spelregels zijn via bijgaande link te raadplegen: Klik hier voor link.

 

Jo8, Jo9 en Jo10

Deze spelvorm is gelijk gebleven aan vorig seizoen.

 

De spelregels zijn via bijgaande link te raadplegen: Klik hier voor link.

 

Sportiviteit

Een belangrijk aandachtspunt is ook de sportiviteit tussen de teams. Voor de wedstrijd schudden de spelers van beide teams de handen en na afloop bedanken de spelers elkaar en de scheidsrechter met een high five.

 

Voor de ouders is ook een belangrijke rol weggelegd:

  • Moedig spelers aan (maar ga niet coachen/instructies geven!)
  • Blijf positief naar iedereen en benadruk wat goed ging

 

Via bijgaande -infographic- is het onderdeel sportiviteit zichtbaar gemaakt.