Kantine open of dicht?


Als gevolg van de fusie heeft de vereniging vanuit de gemeente het verzoek gekregen een nieuwe horecavergunning aan te vragen. Deze aanvraag is inmiddels ingediend bij de gemeente en de vergunning zal binnenkort worden verleend.

 

Als onderdeel van de horecavergunning heeft het bestuur van DVC Appingedam een zogenaamd bestuursreglement opgesteld, dit reglement moet voldoen aan de geldende drank- en horecaverordening van de gemeente Appingedam.

 

Hierin is vastgesteld wat wel en niet mag in een sportkantine, ook zijn hierin openingstijden vastgelegd.

 

In dit bericht even de belangrijkste zaken op een rijtje:

  • De kantine mag alleen geopend zijn als er voetbalactiviteiten op het sportpark zijn, dus trainingen en wedstrijden, wanneer er géén sportactiviteiten op het sportpark zijn, b.v. als gevolg van een algehele afgelasting zal de kantine dus niet geopend zijn;
  • Voor sportverenigingen zijn er wel een aantal uitzonderingen, zoals een kerstborrel, nieuwjaarsreceptie, verenigingsdag, e.d.;
  • Aan bezoekers onder de 18 jaar mag geen alcohol worden verstrekt;
  • Als de hoofdactiviteit jeugd betreft, mag er ook geen alcohol worden geschonken;
  • Onze kantine mag geopend zijn op alle trainingsavonden van 18:00 – 23:00 uur, waarbij we zoveel mogelijk proberen op woensdag en donderdag open te zijn;
  • Op zaterdagen is de kantine geopend vanaf 8:00 uur en mag er pas vanaf 13:00 uur alcohol worden geschonken;
  • De kantine sluit op zaterdag uiterlijk 18:30 uur;
  • Barmedewerkers die alcohol schenken moeten in het bezit zijn van een Diploma Sociale Hygiëne (SVH) of een certificaat “Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA).

 

 

 

Om de kantine zoveel als mogelijk open te kunnen houden zijn we als vereniging afhankelijk van onze leden en ouders/verzorgers van de jeugdleden. Meldt je aan om als barvrijwilliger mee te helpen de kantine te bemensen. Aanmelden kan per mail kantinedienst@dvcappingedam.nl.

 

Je kunt je vervolgens zelf via een online rooster aanmelden voor die kantinedienst die jou het beste uitkomt. Op deze manier maken vele handen licht werk, daar waar de kantinediensten nu nog door een (te) kleine groep wordt gerund.

 

Namens Kantinecommissie en Bestuur