Introductie DVC Clubcard

Om contant geld zo veel als mogelijk uit de kantine te weren en om mensen zonder contact geld op zak ter wille te zijn is er vorig jaar een pinautomaat aangeschaft door de vereniging. Hiervan wordt inmiddels volop gebruik gemaakt. Begonnen we met een aandeel van 25% PIN ten opzichte van de totale omzet, inmiddels is dit opgelopen tot 45%. Een mooie ontwikkeling.

 

Wat we nog wel veel zien is dat teams die na de wedstrijd nog even samen naar de kantine komen contant geld in een potje doen en hiermee betalen. Dit betekent voor een groot aantal mensen eerst een ritje langs de geldautomaat om contant in te kunnen leggen. Dit kan natuurlijk efficiënter.

 

De laatste weken heeft de 2e selectie gebruik gemaakt van de DVC Clubcard als test om digitaal een pot te creëren. Dit gaat als volgt in zijn werk. Eén (of meerdere) beheerders van de pot beschikken over een DVC Clubcard en over een app. Met deze app kun je aan je teamgenoten een “Tikkie” sturen waarna na betaling hiervan, de clubcard wordt opgeladen. Met deze card kun je vervolgens aan de kassa betalen. Niemand hoeft meer contact geld mee te nemen en de vereniging hoeft niet meer contant geld af te storten. Op dit moment beschikt het 2e over drie passen. Deze zijn aan elkaar gekoppeld en hebben ook alle drie hetzelfde saldo. Doe je een betaling dan verlaagt dit het saldo (ook op alle drie de passen). Blijft er geld over aan het einde van de middag dan blijft dit op de card staan en kan een volgende keer worden gebruikt. Dat is niet anders dan dat er contant geld over blijft. Dat wordt de week erop ook weer in de pot gedaan.

 

Als er teams zijn die ook interesse in deze clubcard hebben dan kunnen ze contact opnemen met ondergetekende of met Peter Ploegh. Hij kan ook laten zien hoe de app werkt en daarin ondersteunen.

 

Met vriendelijke groet,
Ap Ploegh
Penningmeester DVC