In memoriam - Tiemen Oldenhuis

In memoriam    Tiemen Oldenhuis                                         * 23-02-37                          † 11-11-20

Afgelopen woensdag kregen wij het droevige bericht dat op 11 november ons lid en lid van verdienste Tiemen Oldenhuis is overleden.

Tiemen was een oer-Pelikaan en één van de mensen die vanaf het eerst uur lid waren. Hij heeft jaren in de hoofdmacht van de Pelikanen gevoetbald. Hij was zelfs de allereerste doelpuntenmaker van het eerste. Het randgebeuren (onderhoud, materialen etc.) van de kantine, daar was Tiemen daarna vooral mee bezig. In die jaren leefde zijn vrouw Mina ook nog en ze vormden een sterke twee-eenheid. Samen waren zij veel op de club te vinden. In de oude kantine had Tiemen zijn eigen service naar de spelers van het eerste elftal. Ze konden voor een gering bedrag hun schoenen bij Tiemen in onderhoud geven. Voor de wedstrijd konden ze hun fris gepoetste schoenen bij Tiemen ophalen en na de wedstrijd terugbrengen. Hij gaf daarbij gevraagd en ongevraagd advies. Ook het materiaal heeft Tiemen jaren op een voortreffelijke manier onder zijn hoede gehad, zorgde voor de velden en het materiaal. Kapotte of lekke ballen werden gerepareerd. Hij deed het zo mogelijk zelf en anders gingen ze naar Mossel. Kortom een manusje van alles.

Jarenlang heeft hij het onderhoud van de gebouwen en het materiaal ook beheerd in een bestuursfunctie. Maar Tiemen was geen vergaderman, maar een doener. Naast de kantine was het huis van Tiemen en Mina vaak een zoete inval voor spelers die kwamen klaverjassen. Hij hield van gezelligheid en mensen om zich heen.  Ook later toen Tiemen alleen was bleef dat zo. Hij werd daarom dan ook terecht lid van verdienste. Tiemen genoot intens van zijn club en de club heeft genoten van Tiemen.

Met een kleine tussenpoos was Tiemen de laatste periode (voor corona) ook af en toe weer op het voetbalveld te zien, uiteraard op zijn fiets want Tiemen hield van fietsen. Vele kilometers heeft hij gemaakt en je kon hem dan ook overal in de omliggende dorpen tegenkomen.

Omdat er op dit moment geen officiële wedstrijden meer plaats vinden kunnen we helaas geen minuut stilte in acht nemen om Tiemen te herdenken.

We wensen de kinderen, kleinkinderen en overige nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

Vanwege de corona maatregelen is de uitvaart a.s. maandag in besloten kring.

Bestuur
DVC Appingedam