In memoriam Ruud Heuving

In memoriam Ruud Heuving               * 19-12-1945                                            05-11-2022

Op zaterdag 5 november 2022 bereikte ons het droevige bericht dat ons erelid en vrijwilliger Ruud Heuving is overleden. Hoewel we wisten dat zijn toestand verslechterde, kwam dit bericht toch nog onverwachts.

Ruud is op 1 augustus 1978 lid geworden van v.v. Appingedam waar hij in verschillende teamsheeft gespeeld. Daarnaast heeft hij tal van functies vervuld. Via het jeugdbestuur kwam hij in het hoofdbestuur,  hij volgde Joop Meijer op als penningmeester. Hij was o.a. ook nog club-scheidsrechter, lid van de commerciële club en verrichtte hij tal van bijkomende werkzaamheden.Groot was zijn verdienste bij het oplossen van de belastingproblemen waarin de voetbalvereniging verzeild was geraakt. Het was aan Ruuds financiële kennis en kunde te danken dat de belastingdienst kon worden overtuigd en dat de schade beperkt bleef.

In november 2015, tijdens de Algemene Ledenvergadering van de v.v. Appingedam, is Ruud op grond van zijn verdiensten benoemd tot erelid. Een mooiere waardering kon hij niet krijgen.

Ook bij de totstandkoming van de fusie tussen vv Appingedam en vv de Pelikanen in DVC Appingedam heeft Ruud zijn financiële kennis ingebracht. Tot het laatste moment was hij daar nog in een controlerende functie bij betrokken. Ook bewaakte Ruud de laatste jaren het energieverbruik, hij fungeerde als spreekstalmeester bij de thuiswedstrijden van DVC Appingedam 1 en verzorgde hij voor iedere thuiswedstrijd het programmablad. Zijn verdiensten voor de voetbalvereniging waren groot.

Ruud was een sociaal en oprecht mens, had een eigen mening die hij op zijn eigen respectvollewijze ook duidelijk liet horen. Hij liet iedereen daarbij in zijn waarde.

Sinds een aantal jaren kampte Ruud met gezondheidsproblemen. Hij probeerde toch zo vaak mogelijk naar de wedstrijden van het eerste te komen. Hij bleef positief en hoop houden dat het weer beter zou gaan. Als je hem vroeg hoe het ging, kreeg je een eerlijk oprecht antwoord. Zoals we Ruud kenden. We merkten aan hem dat de laatste weken moeizamer gingen. Het lukte hem niet meer om te komen kijken bij DVC 1. 

Als voetbalvereniging gaan we een markant figuur missen!

Wij wensen zijn vrouw Diny, Richard en Carina, Lars, Aniek en Scott en overige betrokkenen veelsterkte met dit enorme verlies.

Bestuur en leden DVC Appingedam

(Vanwege het feit dat de uitvaart a.s. zaterdagmiddag zal plaatsvinden is, in afstemming met de familie, de thuiswedstrijd van DVC 1 tegen HS ’88 verplaatst naar een nog nader te bepalen datum.)