In memoriam - Roelf Schutter

Roelf Schutter                    * 31-7-1953                         † 05-10-2019      

Afgelopen zondag, 6 oktober, kregen wij het droevige bericht dat op zaterdagavond is overleden, ons lid en waardevolle vrijwilliger Roelf Schutter. Een week eerder heeft er een gesprek plaatsgevonden dat hij de taken die hij had, graag wat wilde verminderen. Reden hiervoor was een ietwat afnemende gezondheid. Het overlijdensbericht kwam desondanks volkomen onverwacht. Roelf was lid sinds 1984 en dit jaar dus 35 jaar lid.

Roelf is jarenlang vrijwilliger geweest bij onze club. Eerst bij vv Appingedam en ook al gedeeltelijk voor de Pelikanen (als consul) en later voor de fusieclub DVC. 
In de jaren bij vv Appingedam verzorgde Roelf altijd de clubbladen. Het maken, in elkaar zetten en bezorgen was aan Roelf goed besteed. Ook de contributie- en acceptgirokaarten werden door hem verspreid in Appingedam. In het verlengde hiervan verzorgde hij ook altijd de programmablaadjes bij de thuiswedstrijden van Appingedam. Hij was actief als jeugdleider van de A2 en later ook elftalleider van de zaterdag 2. Om de belangen van de club te behartigen zat Roelf ook als penningmeester in het bestuur van de supportersvereniging. Een belangrijk onderdeel van de club in de jaren ’80-’90-’00. Het verzorgen van het materiaal op een wedstrijddag voor Appingedam 1 was voor Roelf ook een belangrijke en dankbare taak.

Als je de laatste jaren op zaterdagmiddag rond 17 uur vanuit de kantine kwam, was Roelf al bezig met schoonmaken van de kleedkamers. Deze taak heeft hij tot het laatst toe uitgevoerd. 
De ‘wasserette’ van de club was ook dé plek van Roelf. Hij zorgde er wekelijks voor dat alle tenues van de seniorenteams gewassen werden. 

Jarenlang is Roelf ook consul geweest voor zowel vv Appingedam, de Pelikanen en later DVC. Als er maar wat twijfel was aan het afgelasten van wedstrijden dan stond Roelf op zaterdag om 07.00 uur op de velden, gezamenlijk met de onderhoudsmannen en/of wedstrijdsecretarissen. 
Een man die dus veel werk deed. Onzichtbaar en vooral op de achtergrond. 

We zullen Roelf als vrijwilliger, maar vooral als persoon, enorm gaan missen. We wensen zijn familie en overige nabestaande veel sterkte met dit verlies. 

Voorafgaand aan de wedstrijd van DVC 1 a.s. zaterdag zullen wij 1 minuut stilte in acht nemen om Roelf te herdenken. 

Bestuur 
DVC Appingedam