In memoriam - Klaas Smit

In memoriam    Klaas Smit                                         * 22-10-1943                          †05-01-2021

 

Afgelopen donderdag, 7 januari, kregen wij het droevige bericht dat is overleden, ons lid Klaas Smit. Klaas is jarenlang speler en vrijwilliger geweest bij vv Appingedam. In 1968 is Klaas lid geworden van vv Appingedam en speelde als gevaarlijke en snelle rechtsbuiten in het eerste elftal. Vanwege zijn tengere postuur kreeg hij al snel de bijnaam “de vliegende vlo”.

Er is in die tijd zelfs een wedstrijd van het eerste gespeeld waar maar liefst 4 van de 5 broers Smit aantraden, Bertus, Harm, Elle en Klaas.

Het werk bracht Klaas echter richting zee, waardoor de voetbalcarrière op een laag pitje kwam te staan. Weer terug van zee pakte hij het voetbal weer op bij de veteranen, waar hij o.a. speelde met Hans Meijer, Thijs Zweep en Elle Smit, zijn jongere broer.

Ook is Klaas actief geweest als vrijwilliger op verschillende terreinen, zo zat hij samen met Jan Stoppels in de kantinecommissie en was ook het oud-papier bij hem in vertrouwde handen.

Toen broer Elle als elftalleider actief was bij het eerste elftal in de hoogtijdagen van het amateurvoetbal in Appingedam, ging Klaas mee als kok op trainingskamp als start van het seizoen, om voor de inwendige mens te zorgen.

Hij bezocht nog met grote regelmaat de kantine op maandagavonden, waar menig boompje werd omgezaagd tijdens het klaverjassen. Klaas is na een kort maar hevig ziekbed op 5 januari op 77-jarige leeftijd overleden en heeft de uitvaart inmiddels, vanwege de geldende corona maatregelen in besloten kring plaatsgevonden.

We zullen Klaas als persoon gaan missen. We wensen zijn familie en overige nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

Aangezien er dit seizoen vooralsnog geen wedstrijden gespeeld worden, kunnen we helaas geen minuut stilte in acht nemen om Klaas te herdenken.

Bestuur DVC Appingedam