In memoriam - Jan Kolk

In memoriam    Jan Kolk                                              * 04-02-48                          † 10-06-20         

Afgelopen donderdag kregen wij het droevige bericht dat op 10 juni ons lid Jan Kolk is overleden. Jan was vanaf zijn twaalfde lid van de Pelikanen en nu nog niet spelend lid van de vereniging. Hij werd al heel snel een enthousiaste vrijwilliger. Zo werd hij gestrikt voor het jeugdbestuur als jeugdvoorzitter en snel daarna nam hij ook plaats in het hoofdbestuur met de portefeuille jeugd. Ook de bouw van de nieuwe kantine en de privatisering waren destijds speerpunten in het bestuur.

Jan was tijdens de vergaderingen to-the-point en wilde dan ook graag dat de vergaderingen om 22.00 uur klaar waren. De vergaderingen waren, naast het zakelijke deel, ook gezellige bijeenkomsten. Zowel tijdens, als na de vergaderingen hadden ze veel lol en zo werden de avonden dan ook vaak later dan 22.00 uur…

Jan was als voetballer een behendige spits en een goaltjesdief. Hij heeft lang het rood-wit-blauwe tenue van de Pelikanen gedragen, eerst voor Pelikanen 1 en later werden veel van deze generatie-spelers het welbekende ’t Viefde. Wat Jan kenmerkte was het snelle douchen na de wedstrijd. Hij was kampioen ‘sneldouchen’ en was dus ook altijd als eerste weer in de kantine. Een hechte groep die ook structureel tijdens de 3e helft in de kantine te vinden was. Tijdens deze 3e helft waren de jaarlijkse uitstapjes vaak het gespreksonderwerp. 

Hoewel Jan een drukke baan had in de middenstand hield hij de zaterdagmiddag altijd vrij voor het voetballen en zijn club. Naast zijn baan deed Jan veel vrijwilligerswerk, bij de Pelikanen dus, maar ook voor de kerk in Appingedam. Zijn vrijwilligerswerk voor de kerk heeft hij nog tot het laatst volgehouden. 

Aangezien er dit seizoen geen officiële wedstrijden meer plaats gaan vinden kunnen we helaas geen minuut stilte in acht nemen om Jan te herdenken.
We zullen Jan als persoon gaan missen. We wensen Gea, Henk, Freddy & Diana, Bert & Jolanda, kleinkinderen en overige nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

Vanwege de corona maatregelen is de uitvaart a.s. dinsdag in besloten kring. Wel is de dienst te volgen via het You Tube kanaal van de Protestantse Gemeente Appingedam via: 
www.pg-appingedam.nl. Klik dan op de oranje cirkel linksboven met de tekst ‘kerkdienst pg appingedam via youtube livestream’.  Het correspondentieadres is: Heiliggravenweg 16, 9901 CH in Appingedam. 

Bestuur 
DVC Appingedam