In memoriam - Jaap Mulder

In memoriam    Jaap Mulder       * 17-01-1936                     † 04-05-2021


Deze week kregen wij het droevige bericht dat, op 85-jarige leeftijd, is overleden ons lid Jaap Mulder.

Jaap was sinds 1 juli 1946 lid van vv Appingedam. Dit was dus op 10-jarige leeftijd en dit jaar zou hij dan ook 75 jaar lid zijn. Dat kunnen niet veel leden zeggen.

Nadat Jaap (bijna) de gehele jeugd heeft doorlopen heeft hij voornamelijk in het tweede en derde gespeeld bij vv Appingedam. Op zowel de zaterdag als zondag was Jaap op het sportpark te vinden.
Hij was altijd een trouwe supporter van het eerste.  Samen met zijn vrouw Hillie reisden ze alle uitwedstrijden achter de spelersbus aan. Het maakte niet uit of dat nou naar BeQuick in Groningen was of naar de Treffers in Groesbeek. Jaap en Hillie waren er altijd.

Na zijn pensionering werd Jaap ook vrijwilliger bij de onderhoudsgroep en werd hij, vanwege zijn oude baan, verantwoordelijk voor alles wat met water-gas-cv en dakbedekking te maken had.

Daarnaast was hij behulpzaam bij o.a. het plaatsen van reclameborden, zowel aan de omheining als op 5 meter hoogte. Doordat zijn gezondheid minder werd, is hij in 2016 noodgedwongen gestopt met zijn vrijwilligerswerk.

Op de rouwkaart van Jaap staat:
Als het leven niet meer gaat zoals gehoopt,
als veel je wordt ontnomen,
als je moet toelaten dat een ander je verzorgt,
als het leven niet meer jouw leven is,

dan komt de tijd dat het einde goed is.

Een tekst die de situatie van Jaap zijn laatste periode duidelijk weergeeft.
We zullen Jaap als persoon gaan missen. We wensen zijn familie en overige nabestaanden veel sterkte met dit verlies.


Aangezien er dit seizoen vooralsnog geen wedstrijden gespeeld worden, kunnen we helaas geen minuut stilte in acht nemen om Jaap te herdenken.

Bestuur
DVC Appingedam