In memoriam

In memoriam    Koos van Dijk     * 27-11-40                          † 28-04-20          

Afgelopen dinsdag, 28 april, kregen wij het droevige bericht dat is overleden, ons lid van verdienste Koos van Dijk. Koos is jarenlang vrijwilliger geweest bij vv Appingedam en is daar ook als lid van verdienste benoemd. In 1976 is Koos lid geworden van vv Appingedam en na een jaar nam hij al zitting het jeugdbestuur. Een aantal jaren later had men Koos gestrikt om in het hoofdbestuur plaats te nemen. Eerst als lid, maar al snel werd Koos secretaris.

Naast het besturen van de club zette hij zich ook nog in voor verschillende commissies. Zo zat hij in de bazaar commissie (een jaarlijks tweedaags festijn in de kantine) en verzorgde hij, samen met andere, de Grote verloting ten gunste van de veldverlichting rondom veld 1. Hierdoor konden er ook avondwedstrijden gespeeld worden in de hoofdklasse.

Ook heeft de sponsorcommissie van destijds veel gehad aan de inzet van Koos. De sponsorinkomsten namens jaarlijks toe, wat ook wel noodzakelijk was als je in de top van het amateurvoetbal speelde.

Buiten de bestuurs- en commissievergaderingen om zette Koos zich ook op het veld in als scheidsrechter. Hij floot vaak de wedstrijden van de oudere jeugd. Als je een scheidsrechter met kniebanden op het veld zag lopen, dan wist je al dat het Koos was. Ook heeft hij zijn steentje bijgedragen aan het bestuurselftal totdat zijn knieën dat niet meer toelieten.

Tijdens de DVC jaren kwam Koos nog vaak bij de wedstrijden van het DVC 1 kijken. Ook bezocht hij steevast de ledenvergaderingen waarbij hij een kritische vraag/noot niet achterwege liet.

We zullen Koos als persoon gaan missen. We wensen zijn familie en overige nabestaanden veel sterkte met dit verlies. De uitvaart vindt, vanwege de corona-maatregelen, deze week in besloten kring plaats.

Aangezien er dit seizoen geen officiële wedstrijden meer plaats gaan vinden kunnen we helaas geen minuut stilte in acht nemen om Koos te herdenken.

Bestuur
DVC Appingedam