In memoriam

In memoriam:   Geert Hoving                    * 01-10-1937                      … 22-09-2018

Wie de naam Geert Hoving hoort, denkt: ‘mister Pelikanen’. Op zaterdag 22 september bereikte ons het droevige bericht dat hij is overleden. Twee weken geleden was Geert nog aanwezig bij de bekerwedstrijd van DVC 1. In de week erna kreeg Geert het bericht dat hij niet meer behandeld kon worden tegen zijn ziekte.

Geert is jarenlang secretaris geweest bij onze vereniging. Een punctuele secretaris die altijd alles op orde had. Het schrijven van de notulen (met pen) en het voorlezen hiervan heeft Geert tot eind jaren 80 volgehouden. Daarna heeft zijn vrouw jarenlang de notulen uitgewerkt. Hij hield zich niet alleen bezig met het secretariaat maar vervulde tot het laatst vele andere taken. Vanwege zijn diensten voor de club werd hij erelid van de vereniging. Zijn vereniging, zijn Pelikanen. Geert was bovendien een prettig mens die vriendelijk en voorkomend was, maar ook duidelijk kon aangeven als iets volgens hem niet ging zoals het hoorde. Het was Geert die interesse had in alle geledingen van de club, op zaterdagmiddag ging hij alle tafels bij langs om te vragen naar de uitslag. Deze aandacht en betrokkenheid maakten hem tot de persoon waarvoor heel veel waardering was en is binnen de club.

Sinds 1962 was Geert lid van de vereniging. Hij heeft alle ontwikkelingen van dichtbij meegemaakt. Elke zaterdag was hij present. Om de velden te keuren, om de cornervlaggen te plaatsen, om de netten van de doelen omlaag te doen, om de vlaggen te hijsen en om bestuurskamerdienst te draaien. Tussen de middag even naar huis om met zijn vrouw Mieneke te eten, om vervolgens weer aanwezig te zijn als bestuurs-vertegenwoordiger bij zowel de uit- als thuiswedstrijden van de Pelikanen en ook bij DVC.

De KNVB heeft Geert een gouden speld overhandigd vanwege zijn jarenlange (bestuurs-)inzet voor de vereniging. Als er iemand in aanmerking kwam voor deze onderscheiding was het Geert.
Tot zijn 71e heeft hij nog wekelijks zijn voetbalschoenen aangetrokken en maakte hij deel uit van
 ’t Viefde. Ook was Geert onderdeel van de commissie die een prachtig programma heeft neergezet vanwege het 50-jarig jubileum van de club in 2001.

Alhoewel hij een Pelikaan-man in hart en nieren was, stelde hij zich heel loyaal op bij het tot stand komen van de fusieclub DVC. Ook voor DVC vond hij het prachtig om de club te vertegenwoordigen bij de uitwedstrijden van het eerste elftal.

Tot het allerlaatst was Geert betrokken bij de onderhoudscommissie. Vanwege zijn lichamelijke beperkingen was dit de laatste periode alleen als ‘koffiezetter’. De laatste woorden die hij, kort voor zijn overlijden, uitsprak tegen zijn commissieleden waren dan ook: ‘doet het scorebord het alweer?’ Het typeert Geert. Alles draaide bij hem om voetbal en om zijn vereniging.

Een zeer betrokken persoon, een icoon, onze clubman!  Wat gaan we hem missen.
Wij wensen de familie en overige nabestaanden heel veel sterkte met dit verlies.

De uitvaart zal a.s. vrijdag om 14.30 uur plaatsvinden in uitvaartcentrum Fivelhof (Weg naar den Dam 19 te Delfzijl). Een ieder die hem nog een laatste groet wil bewijzen is van harte welkom.

Namens het bestuur,
Irene Bos (secretaris)