Ik geef de vrijwilligerspen door aan: Hein Dalman

Vanaf dit nieuwe kalenderjaar laten we elke maand een andere vrijwilliger (digitaal) aan het woord. We hopen hiermee te kunnen laten zien dat vrijwilligerswerk hartstikke leuk (en belangrijk) is. De vrijwilliger die aan het woord is geweest mag een suggestie doen voor een volgende vrijwilliger We gaan ons best doen om vanuit alle hoeken onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten!

Rudi Rondhuis eindigde als volgt: Ik geef de pen door aan Hein Dalman, die al in het Jeugdbestuur zat, toen ik als vrijwilliger ben begonnen bij de voetbalvereniging. Dus het woord is aan Hein!

Welke vrijwilligersfunctie doe je?

In de loop der vele jaren ben ik van betaalde trainer geworden tot vrijwilliger. Ik geef nu vrijwillig training aan jeugdteams en een seniorenteam; dit jaar de JO 9-2, JO 10-1 en Dames 30+.

Wil je eens wat over jezelf vertellen?

Aan mijn accent kan je horen dat ik geen Groninger ben. Ik ben een westerling, geboren in Haarlem, gestudeerd aan de ALO in de Stad en 32 jaar docent LO geweest aan de LTS in Appingedam. Ik heb gevoetbald bij Schoten, Robur et Velocitas, CSVH, Velocitas en vv Appingedam. Nadat wij moesten trouwen, mijn vrouw en ik vonden het niet erg, hoor….., kregen we 1 zoon en later nog 2. Onderhand zijn we opa en oma van 2 kleinkinderen en in september 2023 50 jaar getrouwd. Best leuk.

Hoe ben je betrokken geraakt bij DVC?

De fusie tussen de vv Appingedam en de Pelikanen is hierbij leidend geweest. Eigenlijk ben ik doorgegaan met wat ik al jaren deed, voetbaltraining geven aan jeugdteams.

 

Met welke reden doe je vrijwilligerswerk?

Ik vind het leuk om op het veld te staan en spelers beter te maken en heb bovendien de tijd.

Wat vind je het leukst aan je vrijwilligerswerk?

Contact met mijn collegatrainers, leiders en spelers; het met elkaar zorgen voor een sportieve leeromgeving.

Zijn er volgens jou ook verbeterpunten voor ons vrijwilligersbeleid?

Benaderen van potentials, taakomschrijving functies

Wil je verder nog wat kwijt?

Loop als bestuurslid eens langs bij leiders/trainers op de zaterdagen, gewoon, smalltalk.

Aan wie geef jij de (digitale) pen door:

René Huft

 

[Geplaatst: 20-2-2023]