Ik geef de vrijwilligerspen door aan: Ferry Oldenburger

Vanaf dit nieuwe kalenderjaar laten we elke maand een andere vrijwilliger (digitaal) aan het woord. We hopen hiermee te kunnen laten zien dat vrijwilligerswerk hartstikke leuk (en belangrijk) is. De vrijwilliger die aan het woord is geweest mag een suggestie doen voor een volgende vrijwilliger We gaan ons best doen om vanuit alle hoeken onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten! 
 
 
“Ik geef de vrijwilligerspen door aan”, Ferry Oldenburger 

 

Noot van de redactie:
Wij zouden dit gesprek met Ferry eind oktober hebben, maar zoals de meesten misschien weten is Ferry op 20 oktober opgenomen in het ziekenhuis. Hier heeft hij dit voor ons uitgetypt. Hij is inmiddels weer thuis.


Wil je eens wat over jezelf vertellen?

Ik ben S.H. Oldenburger, roepnaam Ferry. Ik ben 72 jaar en ben bijna 54 jaar met Trieneke getrouwd en zelfs overgroot opa.  

Welke functie heb jij binnen DVC Appingedam?

Nadat ik het bij VV Appingedam alleen heb gedaan ben ik nu samen met Daan de Groot de inkoper van DVC. Verder houd ik me bezig met de administratieve en financiële kant van de kantine. Draag zorg voor de eventuele bonussen van de leveranciers zodat die op de juiste manier bij ons terecht komen en onderhoud periodieke contacten met hen. Bij eventuele defecte kantine apparatuur zorg ik voor de inhuur van externe krachten. Verder ben ik het oliemannetje in en om de kantine zodat alles zo goed mogelijk loopt.

Hoe ben je betrokken geraakt bij DVC?

Ik heb, met tussenpozen, van mijn 12e tot mijn 25e gevoetbald bij VV Appingedam. Ik ben toen VV Appingedam in zwaar weer zat en er geen beheerder meer was, door de voorzitter gevraagd het een en ander over te nemen. Na de fusie ben ik als een stuk van het meubilair meegekomen naar DVC.


Waarom ben jij vrijwilliger?

Ik vind het normaal dat als je lid van een vereniging bent je ook een klein beetje actief moet zijn. Al zou je ook maar 2,5 uur per maand je nuttig maken. Alleen is het qua tijd bij mijn trouwens een beetje uit de klauwen gelopen. Zo heb ik het ook gedaan tot 2006 in mijn werkzame tijd, namelijk bij schietvereniging de Eendracht waar ik 23 jaar penningmeester/secretaris geweest ben.

Wat vind je leuk aan vrijwilligerswerk?

Het resultaat. Als je 2017 met het heden vergelijkt is het heel anders. De kantine zit nu vaak bomvol en dit geeft de kantine commissie, wij als inkoop en uiteraard de andere vrijwilligers wel voldoening en het gevoel dat wij het goed doen.  

Wat zijn de verbeterpunten?

Zoals al eerder genoemd geeft het hoge kantine bezoek ook veel werk achter de bar/keuken. Een keerzijde, want waar wij het een aantal jaren geleden met een aantal mensen deden, lukt dit nu zeker niet. Doordat dit zeer arbeidsintensief is, worden de mensen die er nog zijn op deze manier ook afgebrand en haken af.

Dus MENSEN HELP ONS als jullie willen dat de kantine op woensdag/donderdag en op zaterdag open blijft.

Het zou mooi zijn dat met een organiserende commissie na diverse vergaderingen met de inkoop een beter overleg zou zijn wat/hoeveel aan artikelen men wil. Dus wees duidelijk en op tijd wat je wil en niet op het laatste moment. De inkoop bestelt wel en dan hebben we in tegenstelling tot nu soms, ook nog verkoopbare producten in de kantine.