Geslaagde jubileumdag 100 jaar voetbal in Appingedam

Eindelijk was het zo ver! Na de coronapandemie kon de jubileumdag plaatsvinden. In het kader van 100 jaar voetbal werd er al wel tegen FC Groningen gevoetbald in 2019, maar toen kwam corona… Maar, van uitstel natuurlijk geen afstel en zo werd op zaterdag 14 mei de jubileumdag om 10.00 uur de prachtige fototentoonstelling geopend. Een hoop werk door René Gast van sprtplakboeken.nl. 

De hele ochtend en middag liepen mensen van jong tot oud in en uit om de fotoboeken en presentaties te bekijken. Vele ooohhh’s en ahhh’s en verhalen van ‘toen’ kwamen boven tafel.

Op het moment dat DVC 1 in de laatste minuten de 1-0 voorsprong vasthield (competitiewedstrijd tegen Middelstum) kwamen de eerste personen al binnen in het PSH voor de receptie. Ruim 100 mensen luisterden naar mooie woorden van Henk Hoiting namens de KNVB en Wethouder Jan Mennenga namens de gemeente. Na deze mooie woorden namen Hans Meijer en Kees Bijmolt het woord om zo de ‘vrijwilliger van het jaar’ bokaal symbolisch aan te bieden. Dat vrijwilligerswerk belangrijk is in zowel de maatschappij als bij de regionale clubs weten we maar al te goed. Een mooi gebaar om jaarlijks een vrijwilliger zodanig in het zonnetje te zetten! Ook werd er nog een mooie wedstrijdbal overhandigd door Martijn Mossel van Sport 2000 Mossel.

Ondertussen werd er door de ‘oudjes’ warmgelopen op het hoofdveld. Edwin van Dijken (namens VVA) en René van der Duin (namens De Pelikanen) hadden hun beste beentje voorgezet om leuke teams op de been te krijgen. Bekende namen als Marcel Roode, René Wollerich, Alfred Post, Patrick van Lennep, John Mulder en Marcel van Dortmont van Appingedam en Wichard Bouma, Gerrie de Groot, Sander Schollema, Rick van Bostelen en Richard van der Duin van De Pelikanen hadden de schoenen weer uit het vet gehaald om deze wedstrijd te spelen.

Helaas ging het in de allerlaatste minuut mis voor Alfred Post van VVA, een ernstige blessure aan de knie zorgde ervoor dat de ambulance nog ter plaatse kwam. Vooralsnog lijkt de ernst mee te vallen maar het vervolg is nog even afwachten.

De eindstand was uiteindelijk 0-6 in het voordeel van de Pelikanen. Doelpuntenmakers waren: Georg Herder, Jan Vriemoedt, Rene van der Duin (2x) en Wilfred Lalkens (2x). Eerlijk is eerlijk, de leeftijd van de spelers van Appingedam was ook iets hoger dan die van de spelers van de Pelikanen. Bij het eerste doelpunt gingen er rondom het veld toch nog uitspraken van ‘wé staan voor’ of ‘wé staan achter’. Dan blijkt maar weer dat je op zo’n moment toch een AVV-er of Pelikaan bent.

Na de wedstrijd was de Vesting aanwezig om alle aanwezigen, ruim 300(!) te voorzien van wat lekker van de bbq. Ondanks het feit dat je ervoor in de rij moest, was het eten heerlijk! Tijdens de bbq begon ook de muziek in de tent, door Sennalive en DJ Noki. Een hele gezellige, sfeervolle avond volgde!

Al met al dus een topdag voor zowel de organisatie als de vereniging!


Met sportieve groeten,

namens het bestuur
DVC Appingedam