DVC Appingedam MO13 ongeslagen KAMPIOEN!

Doordat Harkstede midweeks wist te winnen van HFC, konden we zelf afgelopen zaterdag al kampioen worden door te winnen van hetzelfde Harkstede.

 

Beleving

 

Dat het kampioen worden leefde bij de meiden mag logisch zijn. Er werd veel en vaak over gesproken en ook werd er daardoor weleens vergeten om de juiste dingen te doen in de wedstrijd.

Hoe anders was dit de afgelopen week. Van enige spanning was weinig te merken, de meiden hebben heerlijk getraind, wel was het opvallend dat iedereen wel heel erg op tijd in de kleedkamer was deze zaterdag.

 

Dat het kampioen worden bij de ouders (in het bijzonder enkele vaders😊) ook enorm leefde was een teken van betrokkenheid zoals we dit al het hele seizoen zien van de ouders. De ouders hebben het hele seizoen klaargestaan om te rijden, wassen, vlaggen en vooral heel veel aan te moedigen. Zonder hen was Kampioen worden nooit gelukt!

 

De Eerste Helft

Tot onze grote spijt was Lara vandaag afwezig. Verder waren we compleet (ook de invalsters van deze competitie Manoah en Maud konden erbij zijn).

Nadat iedereen vroeg in de kleren was en de teambespreking (die was kort, want de meiden weten precies waar ze goed in zijn) werden de zelfgemaakte spandoeken opgehangen en kon de warming-up beginnen.

Onder leiding van (de uitstekend fluitende) Veerle Thijssen werden we in gang geschoten om exact 9.00uur. En exact om 9.02uur lag de bal al tegen de touwen. Een typerende goal voor ons team. Door fel druk op de bal werd deze aan de rechterkant in de verdediging veroverd, waarna een snelle omschakeling volgde door een goede pass langs de lijn, vervolgens een mooie actie op rechtsbuiten, waarop een schot, rebound en dus doelpunt volgde doordat er een aantal speelsters goed meegekomen waren in de vijandelijke 16meter!

 

Het vervolg van de eerste helft bleef spannend omdat we weliswaar nog een aantal prachtige kansen bij elkaar speelden, maar die helaas in de eerste helft niet meer konden verzilveren. Daarbij moet ook gezegd worden dat de meiden het verdedigend zo goed deden dat Harkstede ook niet echt een kans heeft gehad.

 

Tijdens de rust in de kleedkamer was het energieniveau van de meiden nog sky-high. Maar daarbij was wederom niets te merken van enige zenuwen (Knap hoor!).

 

De Tweede Helft

 

De tweede helft was dan ook een prima vervolg op de eerste helft. Iedereen bleef de dingen doen waar wij erg goed in zijn geworden: Fel in de duels, waarbij lichaam(pjes) goed gebruikt worden, aan de bal rust hebben, posities houden en de voetballende oplossing zoeken als dit kan. En toen na weer een prima opgezette aanval de 2-0 viel kon het niet meer fout gaan!

 

De Derde Helft!

Na het laatste fluitsignaal was het dan ook zeer terecht groot feest. De meiden werden overladen met slingers, snoep, *champagne* en een mooi bokaaltje (aangeboden door de vereniging).

Het feest werd vervolgens voorgezet in de kantine onder het genot van patat, drinken en muziek. En hoe gezellig het daarna in de kleedkamer nog was zult u de meiden zelf moeten vragen😁😁😁.

 

Tot slot willen wij de vereniging bedanken voor de patat etc. Willen we de ouders en overige supporters bedanken voor de steun. En willen we de meiden bedanken en complimenteren voor dit prachtige seizoen, en de bekroning middels dit Kampioenschap!

 

Groet Pascal, Marianne en Gerben