Duurt Dijkman nieuwe hoofdtrainer DVC Appingedam

Vanaf seizoen 2020-2021 is Duurt Dijkman hoofdtrainer van DVC Appingedam. Met deze trainer heeft de club een enthousiaste en zeer gemotiveerde opvolger gevonden voor de huidige hoofdtrainer Erwin Buurmeijer, die eerder dit jaar heeft aangegeven na dit seizoen toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Duurt Dijkman is zeker geen onbekende binnen de vereniging DVC. Als voetballer is hij begonnen toen hij 6 jaar oud was bij de pupillen van fusieclub v.v. de Pelikanen. Vele jaren volgden tot en met een aantal jaren in het 1e en 2de elftal.

Op zijn 18de is hij begonnen aan zijn trainerscarrière. Na verschillende jeugdteams in vrijwel alle leeftijdscategorieën werd het in 2013 tijd om de voetbalvleugels uit te slaan richting de toenmalige vereniging v.v. Eemsboys, het latere NEC Delfzijl.  Er volgden vier succesvolle seizoenen met het 2de elftal inclusief promotie naar de reserve 1e klasse. Op dit moment is hij bezig aan zijn 3de seizoen als hoofdtrainer van SC Scheemda. Waar zijn team volop mee strijd als titelkandidaat in de 5de klasse KNVB.

Met het aanstellen van Duurt Dijkman is het bestuur en de commissie VTZ er van overtuigd een trainer gevonden te hebben met focus op de ontwikkeling van het 1e elftal, maar ook iemand die een positieve bijdrage kan leveren aan het totale voetbalplan DVC.