Corona update 26 januari 2022 (update 27-1)

Zoals beloofd zouden we opnieuw communiceren na de persconferentie van di. 25 januari.
Eindelijk mogen we weer! Na twee afgebroken seizoenen kan de competitie weer worden hervat.

Wat gaat er veranderen binnen het voetbal? De volgende regels zijn op ons van toepassing:

Wedstrijden/sportpark

Er mogen weer competitiewedstrijden worden gespeeld vanaf 29 januari 2022 (kijk voor het actuele programma regelmatig in de voetbal.nl app of de website voor de last-minute wijzigingen).
- Publiek is weer toegestaan bij trainingen en wedstrijden, wel op 1,5 meter van elkaar.
- De kleedkamers zijn open op zaterdag.

Omdat een CTB (corona toegangsbewijs) verplicht is voor personen vanaf 18 jaar in de kleedkamers zal er bij de ingang van het sportpark een controle plaatsvinden voor de sporters die ons sportpark betreden. Mocht je niet in het bezit zijn van een CTB mag je geen gebruik maken van de binnenruimtes. Deze controle vindt bij de ingang van het sportpark plaats vanwege het feit dat we niet bij alle kleedkamers een controleur neer kunnen zetten.
Er is een uitzondering m.b.t. functionarissen (leiders, trainers, vrijwillers etc); zij hoeven geen CTB te laten checken.

 

Training

Op trainingsavonden zijn de kleedkamers gesloten, dit omdat er op deze avonden niet gecontroleerd kan worden op het corona toegangsbewijs.

Zaalvoetbal

- Buiten de wedstrijd om is het dragen van een mondkapje verplicht en moet je je CTB kunnen tonen.
- Voor het zaalvoetbal geldt dat er na 22.00 uur nog wel gevoetbald mag worden, maar zonder publiek.

Kantine

- Sportkantines mogen weer open (tot maximaal 22.00 uur). Vanwege hetfeit dat er maar een beperkt aantal personen (1/3 van de capaciteit) in onze kantine mag plaatsnemen, een mondkapje verplicht is, de 1,5 meter geldt en omdat wij dit niet kunnen handhaven, hebben we er voor gekozen om de kantine in ieder geval de aankomende 3 weken, t/m 12 februari doordeweeks dicht te houden en op zaterdag alleen te openen voor afhaal.
- De keuken blijft in dezelfde periode eveneens gesloten. Gebruik binnenruimtes
- Er mag gebruik worden gemaakt van binnenruimtes zoals de bestuurskamer en PSH voor bijvoorbeeld overleg vanuit commissies. Hierbij dienen de geldende maatregelen in acht genomen te worden genomen. Daarnaast geldt natuurlijk nog steeds:
- In de binnenruimtes is het vanaf 13 jaar verplicht een mondkapje te dragen. Dit geldt dus ook voor de autorit naar de uitwedstrijden.
- Blijf bij klachten thuis en laat je testen.

Check alle informatie van de Rijksoverheid m.b.t. sport op: Corona en sport | Coronavirus COVID-19 |Rijksoverheid.nl

 

Denk om elkaar en blijf gezond!

Het bestuur