Corona update 19 mei 2021

Vanaf vandaag, woensdag 19 mei, zijn er verschillende versoepelingen doorgevoerd.

Voor ons als DVC Appingedam betekent dit het volgende:

  • Voor leden tot en met 26 jaar is gezamenlijk buiten sporten toegestaan, hierbij is 1,5 meter afstand niet verplicht.
  • Voor leden tot en met 26 jaar zijn wedstrijden alleen toegestaan tussen teams van dezelfde club. Vanaf 27 jaar zijn wedstrijden niet toegestaan.
  • Publiek is niet toegestaan op de accommodatie.
  • Kleedkamers, douches en kantine blijven gesloten.
  • Voor leden vanaf 27 jaar is sporten in groepsverband op 1,5 meter afstand toegestaan. Groepsgrootte maximaal 30 personen.

 

 

Opening kantine

Er is bij de versoepelingen ook aangegeven dat de terrassen van de sportaccommodaties weer open mogen. Helaas zitten hier nog wel een aantal addertjes onder het gras. De voorwaarden van de horeca terrassen (max. 2 personen aan een tafel, 1,5 mtr afstand, reserveren/registratie en max. 50 pers.) gelden ook bij ons maar op ons sportpark mogen we nog geen publiek ontvangen. Van spelers die getraind hebben wordt nog steeds verwacht dat zij het sportpark z.s.m. verlaten en zij worden na de training als publiek beschouwd.

Samen met NEC hebben we de gemeente Eemsdelta gevraagd hoe we, als voetbalvereniging, de nieuwe versoepelingen moeten interpreteren en in welke vorm we toch open zouden mogen.

We hebben dan ook besloten om in ieder geval dit Pinksterweekend het terras nog niet te openen. Mochten we in overleg met de gemeente tot een tussenoplossing komen om na dit weekend wel te openen, dan horen jullie dat uiteraard zo snel mogelijk.

Uiteraard hopen we sowieso dat we vanaf 2 juni het zowel het terras als de kantine nog te openen.

We houden jullie op de hoogte.