Corona update 18 februari 2022

Minister Kuipers noemde het tijdens de persconferentie van 15 februari: “het land gaat weer open”. Na bijna twee jaar gaan de corona maatregelen eraf. Dit betekent voor DVC Appingedam dat de versoepelingen in stappen worden doorgevoerd.

De eerste stap geldt tot 25 februari. Voor het betreden van de kantine is nog steeds een coronatoegangsbewijs nodig (CTB). Vanaf 18 februari vervalt de 1,5 meter afstandsregel, het dragen van een mondkapje bij het rondlopen en een vaste zitplaats. 

Voor komende zaterdag zal er dus nog gecontroleerd worden op het coronatoegangsbewijs. Wel is het mogelijk om eten/drinken af te halen in de kantine zonder coronatoegangsbewijs, voor een zitplaats heb je wel een coronatoegangsbewijs nodig. Vanaf komende zaterdag zal het hek aan de achterzijde wisselwoningen ook weer open zijn. Vanaf maandag is het weer mogelijk om gebruik te maken van de kleedkamers op trainingsavonden.

Op vrijdag 25 februari gaan de laatste maatregelen eraf. Het coronatoegangsbewijs hoeft dan niet meer getoond te worden bij het betreden van de kantine.