CORONA ONTWIKKELINGEN – START SEIZOEN – DVC APPINGEDAM

Inmiddels zijn een aantal teams weer begonnen met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Het grootste gedeelte van de vereniging hervat vanaf a.s. maandag de trainingen.

Gezien alle ontwikkelingen in de laatste weken; besmettingen Amsterdam/Rotterdam/Terschelling/Delfzijl en aanpassingen van kleurcoderingen in sommige EU-landen of provincies willen wij de onderstaande eigen afspraken en RIVM-maatregelen nogmaals onder de aandacht brengen. We hopen dat eenieder hierin zijn eigen verantwoordelijkheid neemt.

  • De gedragsregels die in juni zijn gepubliceerd zijn nog steeds geldend, kijk voor deze regels op onze website onder het kopje COVID19 (bijlage voor spelende leden).
  • In tegenstelling tot deze gedragsregels kan er wel weer gedoucht worden na de trainingen en/of wedstrijden. Bij de jeugd boven de 18 en senioren moet hierbij wel de 1,5 meter in acht worden genomen.
  • Wedstrijd besprekingen bij de teams met spelers boven de 18 zal buiten plaats moeten vinden aangezien anders de 1,5 meter niet in acht genomen kan worden.


Maatregelen vanuit RIVM en die door de KNVB/ NOC-NSF ook gevolgd worden

  • Als iemand van de vereniging positief wordt getest op het corona virus dan gelden de op dat moment geldende richtlijnen vanuit de overheid. Dit betekent dat deze persoon thuisblijft en de richtlijnen volgt die de GGD hem/haar oplegt. De GGD verzorgt het bron- en contactonderzoek. Wanneer de GGD het advies geeft om in quarantaine te gaan is het dringende advies dit ook op te volgen. Gedurende de opgelegde quarantaineperiode neem je vanzelfsprekend ook niet deel aan trainingen en wedstrijden.
  • Aan iedereen die terugkeert uit een ‘oranje’-gebied en/of besmette omgeving wordt dringend geadviseerd om 14 dagen in quarantaine te gaan. Kinderen van 4 t/m 12 jaar mogen wel sporten als zij terugkeren uit een ‘oranje’-gebied. Laat je, zeker bij twijfel, testen op een GGD-locatie.

Kijk voor de richtlijnen die de KNVB ook volgt bij de veel gestelde vragen op de KNVB-website:

https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal


Laten we vooral om elkaar denken en elkaar aanspreken op de afspraken en regels


Samen hopen we dan dat er geen nieuwe maatregelen genomen hoeven te worden ter bestrijding van het virus.

We wensen iedereen, ondanks de geldende beperkingen, toch een fijne en sportieve start van het seizoen.

Het bestuur.