Bestuursblog juni 2019

Hallo allemaal,

Het einde van het seizoen staat alweer voor de deur en alvorens iedereen van een welverdiende vakantie gaat genieten, willen we vanuit het bestuur nog even kort terugblikken op de afgelopen maanden en jullie informeren over de actuele zaken van dit moment en het aankomende seizoen.

Na de aanleg van onze prachtige kunstgrasvelden zijn trainingen en competitie al snel gestart en, zoals vooraf al berekend was, blijken we meer dan voldoende veldruimte te hebben om alles af te werken. Natuurlijk was het even wennen op het kunstgras, maar altijd kunnen trainen op een mooi, vlak veld is veel waard, al hebben we een enkele training moeten afgelasten door sneeuw en wind.

Nu het kunstgras gerealiseerd is ligt de focus van het bestuur op de accommodatie. Het bestuur heeft als ambitie om een nieuwe kantine met kleedkamers te laten bouwen die centraal op het sportpark komt. Om dit te kunnen realiseren moeten er voldoende financiële middelen zijn en is er overeenstemming nodig met diverse partijen, zoals de gemeente en de NAM. Echter gaat politieke besluitvorming niet altijd even voorspoedig en zijn er een hoop randzaken van invloed op die besluiten. Hierdoor hebben we ook lang moeten wachten met het opknappen van onze tribune. Waarom een tribune opknappen als deze mogelijk gaat verdwijnen tijdens de bouw van een nieuwe accommodatie? Dat geld besteden we dan liever aan ons nieuwe onderkomen. Echter is hierover tot op heden onduidelijkheid en daarom hebben we besloten om de tribune wel op te knappen, mede omdat ons 1e elftal op 29 juni tegen FC Groningen zal spelen op ons sportpark in het kader van 100 jaar voetbal in Appingedam.

Naast deze grote thema’s heeft het bestuur de handen vol aan het draaiende houden van de club. Alle dagelijkse zaken die als vanzelfsprekend worden beschouwd, zijn dat zeker niet. Een relatief kleine club vrijwilligers maakt het voor vele leden mogelijk om te trainen, wedstrijden te spelen en gebruik te maken van alle faciliteiten die onze club biedt. Over die kleine club vrijwilligers maakt het bestuur zich zorgen en daarom hebben we onszelf afgevraagd wat voor vereniging we willen zijn? Willen we de kleine groep vrijwilligers net zolang inzetten tot zij “op” zijn of willen we zorgen voor meer vrijwilligers (al dan niet verplicht) om gezamenlijk de club draaiende te houden. Immers vele handen maken zwaar werk licht. En hoe vinden de leden dat de club bestuurt moet worden? Wat wordt er van bestuursleden verwacht? Altijd aanwezig en beschikbaar voor alle leden of op de achtergrond, terwijl de dagelijkse zaken gewoon geregeld zijn? Wat betekent het nu om lid te zijn van de voetbalvereniging DVC Appingedam? Op korte termijn wil het bestuur met de leden in gesprek over deze thema’s. Hier komen we dus nog op terug.

Het bestuur wil je, via dit nieuwsblog, uitdagen om op te staan en mee te helpen om de club te ondersteunen. We vragen je plaats te nemen in één van de commissies die voornamelijk bestaan uit enthousiaste mensen die hun steentje willen bijdragen in het verenigingsbelang. We zoeken mensen die iets willen doen op het gebied van websitebeheer/communicatie, barvrijwilliger, wedstrijdsecretariaat en natuurlijk op bestuurlijk niveau. Doe je nog niets voor de verenging en zou je dat wel willen? Laat dit dan weten (bij een bestuurder, commissielid of via mail) en help mee om onze groep vrijwilligers uit te breiden.

Verder willen we als bestuur nog vermelden dat we dat we tot onze spijt hebben moeten constateren dat het overgrote deel van het bestuur niet aanwezig zal zijn op de verenigingsdag a.s. zaterdag. Dit komt door een samenloop van geplande activiteiten en privé omstandigheden. Mede hierom hebben we besloten om de huldiging van onze jubilarissen door te schuiven naar de Algemene Ledenvergadering in oktober/november. We hopen dat u hier begrip voor heeft en wensen u allemaal natuurlijk een fijne dag toe op 22 juni.

Hoewel we jullie allemaal hopelijk nog zien de aankomende weken bedanken we jullie allen voor dit afgelopen seizoen en wensen we jullie alvast een hele fijne, welverdiende vakantie.

Heb je, na het lezen van deze blog, behoefte om te reageren? Stuur dan een mail naar het secretariaatsadres: secretariaat@dvcappingedam.nl.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur