Bestuursblog januari 2020

Tijdens de afgelopen nieuwjaarsborrel, waar veel mensen waren, maar natuurlijk niet iedereen aanwezig kon zijn, werd er kort teruggeblikt op 2019 en een vooruitblik richting het nieuwe jaar 2020 gegeven.

Afgelopen seizoen degradeerde helaas de eerste selectie naar de 4e klasse, maar zoals een groot voetballer al eens zei, ieder nadeel heb z’n voordeel, want we draaien dit jaar bovenin mee en met 5 punten achterstand op Mamio en nog 2 wedstrijden te gaan tegen hetzelfde team, hebben we nog alles in eigen hand. Erwin Buurmeijer kan het stokje dan met een gerust hart overgeven aan Duurt Dijkman, die na dit seizoen het hoofdtrainerschap van onze hoofdmacht op zich gaat nemen. We wensen zowel Erwin als Duurt bij sc Scheemda en hun selecties nog een succesvol en sportief vervolg van de competitie toe.

Ook in 2019 hebben we weer meerdere (jeugd)kampioenschappen kunnen vieren en promoveerde het 2e elftal, na een spannende nacompetitie.

Maar ook niet-voetballend hebben we ons als DVC Appingedam van onze beste kant laten zien. Zo werd er op de eerste vrijdag in juni de eerste Groninger Jongerentop gehouden, 850 voorgezet onderwijsleerlingen en bijna 200 vrijwilligers namen deel aan dit schitterende evenement, met de nodige inzet van onze eigen vrijwilligers.

De onderhoudscommissie heeft zich helemaal uitgeleefd op de renovatie van onze entree van het sportpark. Het oude kassahok werd gesloopt en vanaf de grond opnieuw opgebouwd en in de kleuren van DVC gezet. Ook werd het oude bijna weggeroeste toegangshek vervangen door een modern schuifexemplaar.

Vanuit het maatschappelijke thema “Samen gaan we op weg naar een rookvrije generatie”, is ons sportpark sinds kort rookarm, met de inrichting van een tweetal rookzones, proberen we het roken buiten het zicht van onze kinderen te houden. Het rookvrij krijgen is een kwestie van tijd, maar vraagt natuurlijk nog wel wat geduld en wederzijds begrip en aanpassing.

In samenwerking met de gemeente en ASWA-Welzijn draaien we mee in het Sociale Cohesie programma voor de wijk Opwierde, hierin werken we samen met verschillende andere maatschappelijke organisaties.

Onze meiden/dames tak heeft in 2019 een enorme sprong vooruit gekend, onder aanvoering en inspiratie van de Oranje Leeuwinnen en door tomeloze inzet van onze eigen Marianne binnen de VTZ en Jeugd. Op dinsdag 14 april zal onze gehele meiden/dames afdeling dan ook aanwezig zijn bij de wedstrijd Nederland – Estland in de Euroborg (Hitachi Capital Mobility Stadion voor intimi).

De herstelwerkzaamheden aan de tribune als gevolg van de brandstichting, nu al weer meer dan 2 jaar geleden, zullen binnenkort starten, zodat we weer van de gehele tribune gebruik kunnen maken en ook dit aanzicht weer de moeite waard is.

Samen met Sport4Connect en onder het bezielend aanjagen van Tonnie Meijer hebben we het voor elkaar gekregen dat de gemeentes Appingedam, Delfzijl en Loppersum, nog voor dat de herindeling een feit is, aan de slag gaan met het lokale Sportakkoord, als DVC Appingedam hebben we de intentieverklaring hiervoor meegetekend.

Nog even en de voorjaarsreeks gaat weer van start en zijn we weer wekelijks te vinden rond de velden om te genieten van het door ons allen zo geliefde spelletje.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie is ook aangegeven dat er binnenkort weer Buitengewone Ledenvergadering zal worden georganiseerd, omdat we als vereniging vanuit een tweetal organisaties het verzoek hebben gekregen of zij gebruik kunnen maken van beschikbare ruimtes/gebouwen van onze club. Hiervoor moeten we als bestuur de leden om akkoord vragen, volgens de net nieuw vastgestelde statuten, artikel 5 lid 2.

Ook is n.a.v. de Jongerentop het idee ontstaan om een Algemene Ledenvergadering voor jongeren te organiseren, hoe, wat en wanneer zal nog verder worden uitgewerkt.

Her en der op het sportpark zijn er vernieuwingen gerealiseerd, zo is het Welkomstbord aangepast n.a.v. de aanleg van de kunstgrasvelden en het verdwijnen van het groot trainingsveld en veld 5. Is de bewegwijzering richting Bestuurskamer geplaatst en is het Voetbalplan bord prominent aan het Piet Sissingh Home gehangen, met onze 4 x Raak: Plezier, Aandacht, Ontwikkeling en Prestatie.

Dit thema wordt zowel vanuit voetbal als vereniging breed dit jaar verder opgepakt, voor de agenda: op vrijdag 13 maart zal er een ledenavond worden georganiseerd om verder met elkaar van gedachten te wisselen over “wat voor vereniging willen we zijn?”.

Komend weekend vindt er in Delfzijl weer het jaarlijkse Eurocup voetbaltoernooi plaats, hieraan nemen dit jaar maar liefst 5 DVC’ers deel, voor degene die kaarten heeft heel veel plezier en moedig het Regioteam uit volle borst aan. Bram, Mees, Leon, Jürgen en Roan heel veel succes en vooral plezier. Leuk om te vermelden is dat voor FC Groningen Mats Hoorndijk meespeelt, Mats is oud-speler van DVC Appingedam.

DVC Appingedam is voetbal voor iedereen en van ons allemaal.

Iedereen een fantastisch, sportief, respectvol en bovenal gezond 2020 gewenst.

Met sportieve groet,
Het bestuur