Bestuursblog - deel 1

Vele handen maken... voetbal voor iedereen!

 

Op het moment van schrijven zijn er vele handen aan het werk om onze nieuwe (fusie)club DVC Appingedam gestalte te geven. Op vele terreinen moet veel gebeuren om straks alle leden, donateurs, sponsoren en ons publiek het nieuwe seizoen te laten starten en te ontvangen op een sportpark wat DVC gekleurd is, letterlijk en figuurlijk. Naast alle werkzaamheden die direct gekoppeld zijn aan de fusie, zijn er natuurlijk ook de jaarlijkse activiteiten/voorbereidingen die moeten gebeuren om de start van een voetbalseizoen zo goed als mogelijk te laten verlopen. Inmiddels zijn er verschillende takenlijstjes per commissie opgesteld. Takenlijstjes, waarbij menig gepensioneerde vrijwilliger, de zorg tot verveling de komende jaren los kan laten. Als bestuur realiseren we ons daarmee ook direct dat er verschillende vragen en/of onduidelijkheden zijn. We willen dit eerste seizoen daarom met regelmaat een bestuursblog publiceren om jullie zo goed als mogelijk te informeren. In deze eerste bestuursblog aandacht voor de fusiefeestweek, de start van het nieuwe seizoen en de ontwikkelingen op het sportpark.

Met enthousiasme en de nodige toewijding zijn er vele vrijwilligers bezig met het organiseren van een fusie-feest-week! De week begint op dinsdag 29 augustus met een openingswedstrijd van ons eerste elftal tegen de profs van bvo FC Emmen. Op zaterdag 2 september zullen de ochtend-wedstrijden allemaal gewoon door gaan, maar zullen de wedstrijden van de senioren in de middag verplaatst worden vanwege het onderlinge 7X7 toernooi. Mochten tegenstanders niet akkoord gaan met de verplaatsing zal desbetreffend team dit horen en zal de wedstrijd gespeeld moeten worden. De week zal afgesloten worden op zaterdagavond met een DVC fusiefeest waar we elkaar beter kunnen leren kennen onder het genot van de een hapje en een drankje! (‘oude’ muntjes kunnen dan nog gewoon gebruikt worden) Klik op de link voor het volledig fusie-feest-week programma.

Gesproken over een drankje?! Een nieuwtje waar velen geïnteresseerd in zijn, het merk bier wat er geschonken gaat worden in de kantine van DVC! De race ging tussen de twee, wel bekende, premium lagers Heineken en Hertog Jan. Met uiteindelijke winnaar: Hertog Jan. Het laatste woord zal hier vast nog niet over gezegd zijn, want over smaak valt soms wel degelijk te twisten.

Direct na de feestweek gaat het officiële seizoen van start. De bekerwedstrijden zijn inmiddels ingepland voor 7 seniorenteams (6 herenteams en 1 damesteam). Naast de zaterdag elftallen gaan we tevens op de donderdagavond verder met recreatief 7x7 35+ voetbal en op de vrijdagavond gaat er een damesteam 7x7 deelnemen aan de competitie. Verder zullen we starten met 5 zaalteams (4 herenteams en 1 damesteam). Als we kijken naar de jeugd gaan we het seizoen starten met 28 teams. De commissie voetbalmateriaal en tenues is erg druk om alle materiaal te verzorgen. De tenues zijn voor de zomer al besteld en het logistieke proces in inmiddels opgestart om het in de komende week te verstrekken aan alle teams. Een precies werkje wat veel tijd kost. 

Het sportpark krijgt op dit moment met veel bezieling en zweetdruppels veel aandacht vanuit het onderhoudsteam. Alle velden worden tot de letterlijke puntjes verzorgd en de kantine krijgt beetje bij beetje meer de DVC look and feel! Trots op hoeveel werk hiervoor is verzet door de onderhoudsmannen. Om meer ruimte te geven aan de vrijwilligers achter de bar en in de keuken is er een keuze gemaakt om de oude bestuurskamer in te zetten als opslag- en voorraadkamer. De huidige sjo-bestuurskamer wordt daarmee bestuurskamer voor de gehele vereniging. Naast deze wijziging is er gekozen om de veldindeling een logische en chronologische volgorde te geven, zie onderstaande afbeelding.



Ook zijn we nog druk bezig met het inventariseren en uitdelen van sleutels. Best een puzzel om alles uit te zoeken en her te verdelen.

Vanaf volgende week zullen de meeste teams weer beginnen met trainen. Het overzicht van trainingsdagen en tijden is de vinden op de website.

Zo lang we nog niet genoeg vrijwilligers hebben voor achter de bar doordeweeks, zal de kantine de eerste periode alleen op woensdag- en donderdagavond geopend zijn. We eindigen deze eerste bestuursblog om een ieder nu al te bedanken voor het vele werk wat in de zomer is geleverd! We wensen iedereen natuurlijk ook alvast veel succes met wat komen gaat. Voor sommigen ook een beetje sterkte bij de eerste sprintjes en/of trainingen op het veld.

In de volgende blog hebben we o.a. aandacht voor de nieuw businessclub DVC, de 50 euro club en stand van zaken kunstgras. Mocht u/jij zaken hebben die we kunnen gebruiken/benoemen in de onze blog, laat het ons dan vooral weten via secretariaat@dvcappingedam.nl.

Het bestuur