Bestuursblog Augustus 2019

We zijn weer los, (bijna) iedereen is weer terug van een welverdiende vakantie en de eerste wedstrijden zijn alweer gespeeld.

Aan het einde van het seizoen hebben verschillende commissies weer vol gas gegeven op de voorbereidingen voor het komende seizoen. Teamindelingen, trainers en leiders zoeken, scheidsrechterskorps op sterkte, materialen innemen en weer compleet maken, bondsteams aanmaken en met groot onderhoud zorgen dat naast onze schitterende kunstgrasvelden, ook veld 1 en veld 4 er weer goed bij liggen. Helaas is dit laatste door de ontzettend droge zomer richting de start van het seizoen nog een uitdaging.

De commissie wedstrijdzaken probeert hier maximaal rekening mee te houden om de belasting van de natuurgrasvelden te beperken en de onderhoudscommissie gaat in de tussentijd door om één en ander te verbeteren. We hopen op een ieders begrip dat dit niet altijd tot de gewenste veldverdeling en bezetting leidt, maar we zullen het er met z’n allen mee moeten doen.

De commissie Voetbal Technische Zaken (VTZ) is druk bezig met het verder uitwerken van ons Voetbalplan, waarvan de eerste uitingen binnenkort zichtbaar worden op het sportpark. Wordt dus vervolgd…

In de algemene ledenvergadering van vorig jaar is door de leden aangegeven de eerste stappen te willen zetten naar een rookvrij sportpark in het kader van een toekomstige rookvrije generatie. Hopelijk is die toekomst niet zo ver weg, want de uitdaging om gezond oud te worden ligt er voor eenieder van ons. Vanaf 1 september starten we met een rookarm sportpark, met speciaal hiervoor ingerichte rookzones. Een oproep aan een ieder die nog niet zonder het rookgoed kan, hiervan gebruik te maken en niet langs de velden te roken, waar ook weer het nodige werk ligt om rondslingerende peuken op te ruimen. Geen gezicht toch?!

Ook voor het komende seizoen zullen we met z’n allen de handen uit de mouwen moeten steken om de kantine weer te runnen. Naast de vaste barvrijwilligers zal er ook weer een beroep worden gedaan op spelers en ouders van jeugdspelers, met een minimum aan inzet van eenieder lukt het dan om iedereen te voorzien van een bak koffie, thee of andere versnapering. Laat de kans niet lopen, want onder begeleiding van een vaste kracht is het nog superleuk ook!

Alvast voor de agenda, op 1 november 2019 zal om 20:00 uur weer de Algemene Ledenvergadering plaatsvinden, waarin de VTZ een toelichting zal geven op het Voetbalplan. Ook zullen de resultaten van een nog te houden enquête onder alle leden worden teruggekoppeld. Wat voor vereniging we eigenlijk met z’n allen willen zijn en wat we van elkaar (mogen) verwachten.

DVC Appingedam is van ons allemaal, heel veel voetbal- en kijkplezier dit seizoen.

Met sportieve groet,
Het bestuur