Skip to main content Skip to footer

Ik geef de vrijwilligerspen door aan: Esther van Delden

Vanaf dit nieuwe kalenderjaar laten we elke maand een andere vrijwilliger (digitaal) aan het woord. We hopen hiermee te kunnen laten zien dat vrijwilligerswerk hartstikke leuk (en belangrijk) is. De vrijwilliger die aan het woord is geweest mag een suggestie doen voor een volgende vrijwilliger We gaan ons best doen om vanuit alle hoeken onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten!  
 
“Ik geef de vrijwilligerspen door aan”, Esther van Delden

 

Wil je wat over jezelf vertellen? 

Ja zeker. Ik ben Esther van Delden, 21 jaar oud en geboren in Appingedam. Ik heb de basisschool en middelbare school in Appingedam doorlopen en ben daarna HBO Sportkunde gaan studeren aan de Hanze in Groningen. Dit heb ik afgelopen december afgerond en sindsdien werk ik in het inspanningslab van Beatrixoord, dit vind ik hartstikke leuk! Sinds mijn 11e ben ik begonnen met voetballen bij vv Appingedam en ik speel nu al 5 jaar in Dames 1 van DVC en wat mij betreft de komende jaren ook nog! Het hoogtepunt was toch wel het kampioenschap van dames 1 vorig jaar. 

Wat doe je voor functie? 

Ik ben coördinator meiden voetbal. Dit betekent dat ik ervoor zorg dat de zaken rondom de meiden teams soepel verlopen. Dingen zoals leiders en trainers zoeken en invullingen voor volgend seizoen regelen. Dit doe ik nu 2 jaar en daarvoor was ik 2 jaar jeugdtrainer bij mo15. Daarvoor ben ik ook nog scheidsrechter geweest bij jeugdteams en heb ik de kabouters getraind samen met Dorien. Ik zit ook in de jeugdcommissie en hierin overleg ik samen met alle coördinatoren van de jeugd en de vtz voor de jeugd over het beleid binnen de jeugd, hierin zijn 8 mensen betrokken. We overleggen 1x per maand hierover en de drukte zit hem vooral in begin van het seizoen alles opstarten en het eind van het seizoen alles regelen voor volgend seizoen. Gedurende het seizoen moet ik betrokken blijven bij de meiden teams en kijken of alles nog goed loopt. 

Hoe ben je betrokken geraakt bij DVC? 

Ik zit wel in een voetbalfamilie. Mijn oom, nichtjes en neef speelden bij vv Appingedam en daarom ben ik daar ook begonnen toen ik 11 jaar was. Daarna bij SJO DVC en nu bij Vrouwen 1 van DVC.   

Waarom doe je vrijwilligerswerk? 

Ik vind het belangrijk om vrijwilligerswerk te doen en werd toen gevraagd om een scheidsrechtercursus te doen en dat heb ik gedaan. Toen moest ik voor school ook trainingspunten halen en ben ik de kabouters gaan trainen en daarna mo15. Toen ik minder tijd had om training te geven vond ik het wel belangrijk om betrokken te blijven bij het meiden voetbal en toen ben ik coördinator van de meiden teams geworden.   

Wat is het leuke van vrijwilligerswerk? 

Ik vind het erg leuk dat je betrokken bent bij indelingen van de teams en dat je ook meekrijgt wat er achter de schermen gebeurt. Daarnaast is het contact en het sociale aspect met andere vrijwilligers binnen de club erg leuk. Samen over lopende zaken nadenken en over problemen sparren vind ik ook het leuke eraan. 

Wat zijn verbeterpunten binnen de club? 

Ik zou het wel leuk vinden als er meer jonge vrijwilligers komen. En dan vooral jongvolwassene van mijn leeftijd bijvoorbeeld. Mensen denken altijd dat je er dan uren per week mee bezig bent, maar dat valt vaak reuze mee. Je kunt ook met weinig uren in de week veel bijdrage leveren. DVC kan hiervoor ook mensen persoonlijk benaderen. Daarnaast zou het leuk zijn als meer georganiseerd wordt in de kantine voor de jongvolwassenen, meer activiteiten en feesten en dat soort dingen. Een actieve feestcommissie zou hierbij bijvoorbeeld kunnen helpen (die is er niet momenteel).   

 

Aan wie geef jij de pen door? 

Ik geef de pen door aan Anouk Maassen.

About the author

DVC Appingedam